Na hlavný obsah

Slovenská futbalová „20“ si na ťažkého súpera z Ekvádoru verí. Motivuje ich vidina postupu

Upozorňujú na kvalitu súpera, sú však pripravení bojovať.

Slovenská futbalová „20“ si na ťažkého súpera z Ekvádoru verí. Motivuje ich vidina postupu
Slovenskí futbalisti oslavujú gól proti Fidži na MS vo futbale U20 Foto: SITA/AP Photo/Natacha Pisarenko

Na MS vo futbale do 20 rokov 2023 v Argentíne je v utorok (23. 5.) na programe zápas medzi Slovenskom a Ekvádorom. Mladí slovenskí futbalisti majú po prvom zápase s Fidži, ktorý vyhrali 4:0, na konte tri body. Ekvádor v dueli s USA nedokázal streliť ani gól a prehral 0:1.

Na prvých MS vo futbale do 20 rokov od roku 2003 tak majú Slováci šancu postúpiť do osemfinále. Dostanú sa tam prvé dve najlepšie mužstvá každej skupiny, plus štyria najlepší na tretích miestach.

Mladí futbalisti z Ekvádoru dokázali MS vyhrať v roku 2019. Bude to teda jednoznačne náročnejší zápas ako s Fidži, v čom sa zhoduje asistent trénera Peter Štefaňák aj hráči.

Duel môžete sledovať dnes (23. 5.) večer od 23.00 SELČ na obrazovke RTVS Šport.

Tím si analyzuje silné stránky súpera

„Sú to veľmi húževnatí hráči. Majú veľmi dobré technické zdatnosti a zručnosti a sú rýchlostne vybavení. Síce majú ofenzívnu a defenzívnu stránku vyváženú, ale tá ofenzívna je predsa len lepšia,“ upozorňuje asistent trénera.

Brankár slovenského tímu Adam Hrdina prezradil, že si s trénermi a spoluhráčmi rozoberali útočnú štvoricu v zostave Ekvádoru. Budú si musieť dávať pozor na všetkých štyroch hráčov. „Útočnú štvoricu majú oni veľmi silnú. Majú tam technických aj rýchlych hráčov,“ hodnotí Hrdina

Kvalitu súpera si uvedomuje aj Dominik Šnajder. „Vieme o ich silných zbraniach a budeme sa ich snažiť eliminovať,“ hlása slovenský záložník, ktorý nedohral druhú polovicu zápasu proti Fidži.

Dominik si v dueli privodil zranenie hlavy, keď sa zrazil so spoluhráčom po autovom vhadzovaní. Do zápasu s Ekvádorom je však pripravený nastúpiť. „Áno určite, vôbec nebudem hľadieť na to, že som mal nejaké zranenia. Nevypustím ani jeden súboj a pôjdem na maximum,“ sľubuje Šnajder.

Tréneri aj hráči idú do zápasu odhodlane. „Uvedomujeme si, že nás čaká náročnejší zápas ako proti Fidži. Ale vidno obrovské odhodlanie na chlapcoch,“ komentuje atmosféru v tíme asistent trénera Peter Štefaňák a dodáva, že vidina postupu hráčov motivuje.

„Určite necháme na ihrisku všetko, aby sme tento zápas zvládli. Dúfame, že sa budeme tešiť z víťazného konca,“ dodáva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport