Na hlavný obsah

Slovenskí piráti pôjdu do parlamentných volieb samostatne, spájať sa nechcú

Strana kandiduje prvýkrát od jej vzniku v roku 2019.

Slovenskí piráti pôjdu do parlamentných volieb samostatne, spájať sa nechcú
Uprostred predsedníčka Pirátskej strany – Slovensko Zuzana Šubová, druhá vpravo podpredsedníčka strany Dajana Maxian Rosová a druhý vľavo podpredseda strany Michal Pírek. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pirátska strana – Slovensko pôjde do parlamentných volieb samostatne. Spájanie demokratických strán považuje za chaotické, nekoordinované a bez zmysluplného obsahu. Na tlačovej konferencii o tom informovala predsedníčka strany Zuzana Šubová.

Slovenskí piráti majú podľa jej predsedníčky založený transparentný účet, cez ktorý pôjdu všetky finančné transakcie, čím chcú zaručiť transparentnosť strany. Strana financujú výlučne z darov ľudí.

Jej ambíciou je nadviazať na českých pirátov a na ich úspech, ktorí dosiahli vo voľbách. Pirátska strana s nimi spolupracuje pri marketingu a riadení volebnej kampane. „Naše programy budú veľmi podobné a paralelné, pretože piráti majú rovnaké tézy v rámci pôsobení v jednotlivých štátoch,“ poznamenala Šubová.

Vo voľbách očakávajú výsledok nad päť percent. „Cítime sa odborne zdatní. Potrebujeme napraviť stav, ktorý je v súčasnosti v spoločnosti. Spoločnosť je rozdelená. Štát bol riadený nekompetentne, ideme sa zamerať na kompetentnosť,“ povedala Šubová.

Dodala, že prioritou strany bude boj proti korupcii. Slovenskí piráti sa ukotvujú v Európskej únii a presadzujú jej princípy. Prvým podpredsedom strany je Michal Pírek a druhou podpredsedníčkou Dajana Maxian Rosová. Členmi strany sú napríklad majsterka sveta v raftingu Veronika Kvetáková či umelec Peter Uličný.

Pirátska strana – Slovensko vznikla v roku 2019. V parlamentných voľbách pred troma rokmi nekandidovala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko