Na hlavný obsah

Švajčiarsko zvíťazilo vo svojom druhom zápase nad Nórskom

Neinkasovalo ani jeden gól a posunuli sa na prvé miesto v tabuľke.

Švajčiarsko zvíťazilo vo svojom druhom zápase nad Nórskom
Švajčiarski hokejisti oslavujú gól proti Nórsku Foto: TASR

Hokejisti Švajčiarska zvíťazili nad Nórskom 3:0 vo svojom druhom zápase základnej B-skupiny MS v Rige. Za víťazstvom vykročili sebaistým výkonom v prvej tretine, v ktorej svoju prevahu potvrdili dvomi gólmi.

Skóre zápasu uzavreli počas hry súpera bez brankára a napokon neinkasovali ani v druhom zápase na turnaji. S plným počtom bodov a skóre 9:0 sú spoločne s Kanadou na čele „slovenskej“ B-skupiny. Nóri majú jeden bod za prehru s Kazachstanom po predĺžení.


Nórsko nastúpi na ďalší duel v utorok (16. 5.) od 15.20 SELČ proti Slovinsku, Švajčiari budú hrať v rovnaký deň od 19.20 s Kazachstanom.

Švajčiari dominovali od prvých minút

Nóri si chceli napraviť chuť po prehre s Kazachstanom, keď stratili dvojgólový náskok, no proti Švajčiarom zaostávali od prvých minút.

Prvú tretinu prehrali na strely 1:12 a ich súper si dvomi gólmi vytvoril kľúčový náskok. Do vedenia išli Švajčiari v 9. minúte, keď Simion strelou spomedzi kruhov využil prihrávku Mirandu.

Druhýkrát sa radovali v 17. minúte, no trénerská výzva odhalila, že gólu Mosera predchádzal atak Ambühla na brankára Arntzena. V 20. minúte už bolo všetko v poriadku, keď Glauser využil nedôraz Nórov pred vlastným brankárom – 0:2.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Druhé dejstvo prinieslo viacero vylúčených, Nóri aj vďaka tomu vyrovnali hru, no skóre sa nezmenilo. Švajčiari kontrolovali zápas a hoci sa Nóri dostali do viacerých ofenzívnych akcií, vo finálnej fáze im chýbal moment prekvapenia. V 58. minúte sa odhodlali k hre bez brankára, no počas nej stratili útočné pásmo a Bertschy ponúkol gól Niederreiterovi – 0:3.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport