Na hlavný obsah

Švédska gólová smršť proti Francúzsku: Výhra 4:0 a istota štvrťfinále

Švédi viedli už od druhej minúty zápasu.

Švédska gólová smršť proti Francúzsku: Výhra 4:0 a istota štvrťfinále
Švédi oslavujú gól nad Francúzskom Foto: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

Hokejisti Švédska triumfovali aj vo svojom piatom zápase v A-skupine MS v hokeji 2023 v Tampere. V sobotňajšom (20. 5.) stretnutí zdolali Francúzsko 4:0 a zaistili si postup do štvrťfinále. Severania dominovali počas celého duelu a o výsledku rozhodli už v prvej tretine, keď zaznamenali všetky góly.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Švédi zatiaľ na turnaji stratili len bod a patrí im 2. priečka v skupine. Po dni voľna sa stretnú v pondelok (22. 5.) od 15.20 SELČ s Dánskom. Francúzi získali štyri body a už v nedeľu (21. 5.) nastúpia proti USA od 19.20 h.

Švédi viedli už od začiatku duelu

P. Lindholm v druhej minúte otvoril skóre duelu, keď tečoval Tömmernesovu strelu. V polovici prvej tretiny Pudas našiel Zeterlunda, ktorý bekhendom prekonal Junca – 2:0. Brankár Johansson potom podržal svoj tím dôležitým zákrokom, keď na neho išli dvaja Francúzi.

Švédi v závere prvej časti využili dve presilové hry. Berggrenovu prihrávku si Thiry nešťastne tečoval do vlastnej siete a Zetterlund potom pridal svoj druhý gól v stretnutí.

Po prvej prestávke Papillon nahradil Juncu v bráne Francúzov. Severania pokračovali v aktívnej hre aj v prostrednej časti, no svoje príležitosti nevyužili. De La Rose mohol v 48. minúte počas oslabenia ešte zvýšiť na 5:0, ale Papillon jeho pokus zneškodnil.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport