Na hlavný obsah

Tesný zápas v A-skupine MS medzi Švédskom a Nemeckom

V prospech Švédska rozhodol Lindberg.

Tesný zápas v A-skupine MS medzi Švédskom a Nemeckom
Útok švédskeho hokejistu v zápase s Nemeckom Foto: SITA

Hokejisti Švédska zvíťazili v piatkovom (12. 5.) zápase A-skupiny 86. Majstrovstiev sveta nad Nemeckom 1:0. Jediný presný zásah stretnutia v Tampere zaznamenal v 42. minúte útočník Oscar Lindberg.

Nemci nastúpia v sobotu o 19.20 SELČ proti domácemu Fínsku, Švédi odohrajú druhý zápas až v nedeľu (14. 5.) o 19.20 s Rakúskom.

Nemci vstúpili do súboja so Švédskom nebojácne a od úvodu sťažovali favoritovi konštruktívnu rozohrávku. Dokázali si aj vypracovať dve sľubné príležitosti, najmä pri Wagnerovej strele po sto sekundách hry podržal svoj tím brankár Johansson.

V defenzíve držali Nemci obranný tvar, bránili natesno a aktívne pracovali s hokejkami, čo neumožnilo Švédom presadiť sa. V prostrednej časti sa hra „Tre Kronor“ zlepšila a v 26. minúte bol blízko gólu v početnej výhode Lindberg, ale Niederbergerovi pomohla ľavá žŕdka.

Severania sa čoraz viac pripomínali a začínali preukazovať svoj ofenzívny potenciál. Nemcov v 34. aj 37. minúte podržal Niederberger, ktorý zlikvidoval gólové šance Peterssona aj Raymonda z bezprostrednej blízkosti.

Švédi vstúpili aktívne aj do tretieho dejstva a v 42. minúte už Niederberger nemal nárok na teč Lindberga, ktorý využil presilovú hru – 1:0. Nemci nedokázali nadviazať na svoj dobrý výkon z úvodu zápasu a do ohrozenia švédskej bránky sa dostali až v záverečnej hre bez brankára, no vyrovnať sa im nepodarilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport