Na hlavný obsah

Tragédia v poľskom detskom domove: Mladík zavraždil nožom 16-ročné dievča

Ďalší deviati ľudia utrpeli pri útoku zranenia.

Tragédia v poľskom detskom domove: Mladík zavraždil nožom 16-ročné dievča
Záchranári zasahujú v detskom domove po útoku mladíka. Foto: RTVS

V detskom domove pri meste Lodž v Poľsku zavraždil 19-ročný mladík nožom 16-ročné dievča. Ďalších deväť ľudí zranil. Polícia útočníka zadržala. Jeho motív zatiaľ nie je známy.

K útoku v detskom domove v obci Tomislavice došlo necelú hodinu pred polnocou. Mladík nebol odchovancom zariadenia. „Podľa doterajších zistení ho dievča pustilo do svojej izby cez okno. Potom došlo k hádke a násiliu,“ priblížil hovorca policajného riaditeľstva Mariusz Ciarka.

V detskom domove sa v tom čase nachádzalo 13 osôb. „Táto osoba útočila na ľudí v budove a spôsobila im bodné zranenia. Jedna osoba – 16–ročné dievča, ktoré bolo v starostlivosti sirotinca – na mieste zraneniam podľahla. Päť osôb utrpelo zranenia a hospitalizovali ich. Ich životy nie sú ohrozené,“ uviedla hovorkyňa krajských policajtov Aneta Sobierajová.

Útoku v poľskom detskom domove sa v Správach RTVS o 19.00 h venoval redaktor Kamil Kolenič:

Po útoku páchateľ utiekol. Polícia ho chytila po hodine v jeho bydlisku v obci Warta. Devätnásťročný muž doteraz nebol trestaný. V momente zadržania bol triezvy. „Vražednú zbraň už nemal pri sebe. K spáchaniu vraždy sa priznal policajtom. O páchateľovi tak nie je pochýb,“ dodal Ciarka.

Mladíka obvinia z trestného činu vraždy a viacnásobného pokusu o vraždu. Motív jeho konania vyšetrujú. Policajtom sa však priznal, že so svojou obeťou mal v minulosti vzťah.

„Je to obrovská tragédia. O to viac, že ide o deti, ktoré už nejakým spôsobom trpeli, a teraz čelia ďalšej katastrofe,“ myslí si zástupca miestnej správy Mariusz Badzior.

Ostatné deti z detského domova dostali psychologickú starostlivosť a spolu s ostatnými obyvateľmi detského domova ich previezli do iného zariadenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet