Na hlavný obsah

VIDEO: Aj majster tesár sa niekedy utne. Tieto momenty slovenským hokejistom na MS veľmi nevyšli

Nielen v živote, ale aj v hokeji občas veci nejdú podľa predstáv.

VIDEO: Aj majster tesár sa niekedy utne. Tieto momenty slovenským hokejistom na MS veľmi nevyšli
Richard Pánik v šanci Foto: TASR/Martin Baumann

Počas zápasov hráči na ľadovej ploche často predvádzajú momenty, ktoré nás zdvihnú zo sedadiel. Niekedy v pozitívnom, inokedy v negatívnom zmysle. Hovorí sa, že mýliť sa je ľudské alebo aj majster tesár sa niekedy utne. Rovnaké frázy sa hodia aj k trom vybraným momentom, ktoré sa slovenským reprezentantom na 86. svetovom šampionáte v Rige až tak nepodarili.

Samostatný nájazd Petra Cehlárika proti Kanade

Tretie stretnutie na šampionáte odohrali Slováci proti Kanaďanom. Počas 60 minút hry dokázali obe mužstvá vsietiť len po jednom góle. Nasledovalo predĺženie, v ktorom presný zásah nepadol, a tak museli rozhodnúť až samostatné nájazdy.

Počas štvrtej série vykorčuľoval na ľad aj Peter Cehlárik. Autor jediného slovenského gólu v stretnutí, sa rozhodol zobrať na seba zodpovednosť, aj napriek tomu, že do hry v treťom dejstve nezasiahol, pretože v druhej tretine zblokoval kanadskú strelu.

Aj napriek veľkému chceniu, sa Cehlárikov pokus neskončil úspešne, po tom čo mu ušiel puk.

Slováci nakoniec ťahali v nájazdovej lotérii za kratší koniec a extra bod si tak odniesli Kanaďania. Útočník Peter Cehlárik následne nenastúpil pre spomínané zranenie ani do zápasu so Švajčiarmi a Kazachmi.

Richard Pánik a jeho pokus o parádičku

V poslednom dueli v rámci základnej časti si Slováci nemohli dovoliť žiadne zaváhanie proti Nórom. Svoj cieľ začali napĺňať už od úvodných sekúnd, keď sa počas dvanástich minút presadili až trikrát a ujali sa pohodlného vedenia. Iskru nádeje pre súpera vykresal presným zásahom na začiatku druhej tretiny Vikingstad.

Už o minútu neskôr hrali Nóri po faule Ivana presilovú hry. Marekovi Hrivíkovi sa podarilo zblokovať nórsku strelu a k puku sa dostal Pánik. Ten sa sám rútil na brankára Haukelanda, avšak jeho pokus o parádičku nemal želaný efekt.

Druhý gól v stretnutí sa mu napokon podarilo streliť v závere, počas nórskej hry bez brankára.

Libor Hudáček netrafil prázdnu bránku počas zápasu s Nórskom

Aj ďalší nezdar v podaní slovenských hokejistov prišiel počas stretnutia proti Nórom. V závere tretieho dejstva severania ešte odvolali brankára a pokúšali sa so šiestimi korčuliarmi o skorigovanie stavu. Slováci tak mohli smelo vyhadzovať puk a ostreľovať ich bránku.

Jednu takúto možnosť mal aj Peter Cehlárik, ktorý sa ale rozhodol prihrať Liborovi Hudáčkovi. Ten napokon netrafil prázdnu bránku. Celá akcia tak podčiarkla Hudáčkové strelecké trápenie na šampionáte.

Nakoniec ho to až tak mrzieť nemuselo, pretože Slováci zdolali Nórov 4:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport