Na hlavný obsah

Účet na Facebooku zneužíva smrť herca Daniela Heribana. Vinu hádže na vakcináciu, upozornila polícia

Za účtom má stáť skupina osôb.

Účet na Facebooku zneužíva smrť herca Daniela Heribana. Vinu hádže na vakcináciu, upozornila polícia
Na snímke herec Dano Heriban. Foto: TASR

Účet na Facebooku zneužíva smrť herca Daniela Heribana. Vinu hádže na vakcináciu. V stredu (24. 5.) o tom informovala facebooková stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR. Za anonymným účtom podľa polície stojí skupina osôb a jej cieľom je tvorba dezinformácií na akékoľvek témy.

“Tak, ako to býva železným pravidlom, aj v prípade smrti umelca Dana Heribana dochádza k zneužívaniu jeho smrti na propagáciu úchylných prejavov anonymných účtov na sociálnych sieťach. Rovnako postupovali v prípade Júliusa Viršíka, Vladimíra Krčméryho a Miroslava Žbirku. Okamžite po ich smrti prichádzali so zaručenými dôvodmi ich skonu. V prípade Dana Heribana neboli v tejto chvíli príčiny úmrtia zverejnené,“ napísala polícia.

Polícia už pred takmer dvoma rokmi upozornila na to, že „hoaxeri“ budú zneužívať úmrtie kohokoľvek na šírenie svojich “zvrátených predstáv“.

“Napríklad aj v prípade dopravných nehôd či úmrtí 100-ročných osôb budú vinu hádzať na vakcinácie. Pripomíname, že ich limit na to, kedy vakcinovaní začnú umierať, sa konštantne posúva od zopár týždňov, cez mesiace a dva roky, až po dobu 10 rokov,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko