Na hlavný obsah

V Poprade vzniknú desiatky nových pracovných miest. Spoločnosť na výrobu tepelných čerpadiel rozširuje produkciu

Objem výroby chce zvýšiť o 97 percent.

V Poprade vzniknú desiatky nových pracovných miest. Spoločnosť na výrobu tepelných čerpadiel rozširuje produkciu
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Spoločnosť Stiebel Eltron Slovakia otvorila novú výrobnú halu. V Poprade rozširuje produkciu tepelných čerpadiel. Objem výroby chce zvýšiť o 97 percent. V závode by malo v nasledujúcich dvoch rokoch pribudnúť 100 pracovných miest.

V novej hale budú od septembra vyrábať komponenty do tepelných čerpadiel na ohrev úžitkovej vody, ktoré z Popradu putujú do celého sveta.

„Objednávok je podstatne via,c ako stíhame vykrývať, preto sme radi, že sa otvára ďalšia hala. Tá nám pomôže skrátiť čakacie doby, ktoré sú momentálne na tepelné čerpadlá asi päť mesiacov,“ priblížil obchodný zástupca Gabriel Pupák.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Miriam Hozzová:

„V roku 2022 sme vyprodukovali 80-tisíc tepelných čerpadiel. Do roku 2027 chceme toto číslo navýšiť na 250-tisíc,“ oznámil konateľ spoločnosti Stiebel Eltron Slovakia Michael Görlich.

Dopyt po výrobkoch, ktoré šetria energie, je aktuálne veľký. Aj spoločnosť s takmer 100-ročnou históriou sa prispôsobila trhu. „Vývoj týchto tepelných čerpadiel je v Poprade. Výroba je v Poprade a pokrývame a zásobujeme celý svet,“ zdôraznil Pupák.

V súčasnosti závod zamestnáva 501 ľudí. Každý mesiac prijímajú približne 30 nových pracovníkov.

„V prvej fáze je naplánovaná investícia 30 miliónov do technológii, do budov. Z toho sme dostali od ministerstva hospodárstva alebo od štátu daňovú úľavu 4,5 milióna eur,“ povedal konateľ spoločnosti Stiebel Eltron Slovakia Peter Štrbian.

„Aj úrad práce sa teší tejto investícii, pretože to znamená zvýšenie zamestnanosti v Poprade a regióne,“ uviedol riaditeľ Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Poprade Milan Biskup.

Uplatnenie nájdu operátori výroby, konštruktéri, procesní inžinieri či skladníci. Obsadzovať budú aj pozície v oblasti riadenia výroby, kontroly kvality alebo nákupu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny