Na hlavný obsah

V Rusku sa vykoľajil nákladný vlak. Podľa úradov to spôsobila explózia na trati

Udalosť sa zaobišla bez zranení.

V Rusku sa vykoľajil nákladný vlak. Podľa úradov to spôsobila explózia na trati
Ilustračná snímka nákladného vlaku. Foto: Unsplash

V západoruskej Brianskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou sa v pondelok (1. 5.) vykoľajil nákladný vlak. podľa miestnych úradov to spôsobila explózia výbušného zariadenia nastraženého na trati.

„Vybuchlo neznáme výbušné zariadenie, v dôsledku čoho sa vykoľajila lokomotíva nákladného vlaku,“ uviedol gubernátor brianský gubernátor Alexandr Bogomaz. Podľa jeho slov sa udalosť zaobišla bez zranení, informovala v pondelok agentúra AFP.

Podľa Bogomaza zariadenie vybuchlo na 136. kilometri železničnej trate spájajúcej oblastnú metropolu Briansk a mestom Uneča ležiacim pri hraniciach s Ukrajinou. Na mieste incidentu, ktorý spôsobil prerušenie dopravy na trati, operujú príslušníci záchranných zložiek.

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z vlaňajšieho februára došlo už k niekoľkým sabotážam na železničných tratiach v Rusku aj Bielorusku, ktoré ruskú agresiu proti Ukrajine podporuje.
Gubernátor Bogomaz v nedeľu uviedol, že ukrajinské ostreľovanie obce Suzemka v Brianskej oblasti si vyžiadalo štyri obete na životoch. Ukrajinská strana sa k tomuto obvineniu nevyjadrila.

Ukrajinu zasiahla v noci na pondelok ďalšia vlna ruských raketových útokov. Ukrajina zneškodnila 15 z 18 vypálených striel, avšak úrady v Dnipropetrovskej oblasti hlásili najmenej 34 zranených a desiatky poškodených budov.

Gubernátor Leningradskej oblasti ležiacej na severozápade Ruska Alexandr Drozdenko v pondelok informoval o poškodení elektrického vedenia v dôsledku explózie výbušného zariadenia. Podľa neho začala celý prípad ako možnú sabotáž vyšetrovať Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet