Na hlavný obsah

V Slovenskom raji otvorili nový autokemping. Zodpovední si od neho sľubujú viac turistov

Stál 80-tisíc eur, z toho polovicu zaplatil Košický kraj.

V Slovenskom raji otvorili nový autokemping. Zodpovední si od neho sľubujú viac turistov
Na snímke nová autokemping v Slovenskom raji. Foto: RTVS

V Slovenskom raji pribudol nový autokemping. Postavili ho v turistickom stredisku na Čingove. Je to miesto odkiaľ turisti vychádzajú do roklín národného parku. Kedysi na Čingove stanovali stovky turistov z celého sveta. Desiatky rokov už ale takú možnosť nemali.

„Vzhľadom na to, že v Slovenskom raji zo strany Čingova žiadny autokemping nie je, postavili sme autokemping pre karavany. Po 45 rokoch sa tu také niečo urobilo, že sem ľudia môžu prísť aj so stanmi,“ vysvetlil majiteľ nového autokempu na Čingove Eugen Rogovský.

Výstavbu autokempingu na Čingove podporil Košický samosprávny kraj. “Je tu nádherná príroda, ľudia sa môžu vybrať za turistikou, cykloturistikou. Tento kemp poskytuje odstavnú plochu 26 miest. Takisto aj sociálne zázemie,“ dodala riaditeľka kancelárie Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Nový autokemp na Čingove navštívila aj redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

“V rámci nášho rezortu je hotel, kde je bazén, wellness, reštaurácia, bar, interiérové aj exteriérové ihrisko pre deti,“ priblížil majiteľ autokempu. Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku je to najlacnejší spôsob, ako získať turistov, keďže nie je treba budovať drahé hotely. „Za malé peniaze môžeme získať veľké množstvo turistov,“ dodal.

Od nového autokempu na Čingove si zodpovední sľubujú vyšší počet prenocovaní, ale i to, že sa v Slovenskom raji odstráni kempovanie „na divoko“. Správcovia národného parku s ním v minulosti mali problém. “Podstatné je, že tu nájdu možnosť užitočne spoznať prírodu parku a legálne môžu ten svoj karavan odstaviť,“ vysvetlil riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Tomáš Dražil.

Autokemp stál 80-tisíc eur. Košický kraj z toho zaplatil polovicu. Turisti môžu jeho služby využívať okamžite.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny