Na hlavný obsah

V súvislosti s prípadom vraždy podnikateľa nastal posun. Tretia obvinená osoba sa na polícii sama prihlásila

Muž na úteku bol nebezpečný.

V súvislosti s prípadom vraždy podnikateľa nastal posun. Tretia obvinená osoba sa na polícii sama prihlásila
Obvinený Gergej Šarkózi. Foto: RTVS

V súvislosti s prípadom vraždy slovenského podnikateľa, na ktorom spolupracujú slovenská polícia s maďarskou, nastal posun. Tretia obvinená osoba, ktorá bola na úteku, sa napokon na polícii sama prihlásila. O pomoc pri jej hľadaní žiadala polícia ešte začiatkom týždňa. Štyridsaťštyriročný muž na úteku považovali za nebezpečného, pretože bol ozbrojený.

Gergely Sárközi alias GERI sa v piatok (26. 5.) ráno prihlásil na polícii v maďarskom Győri. Informovali o tom maďarské médiá. Hľadaný bol už od minulého týždňa. Vydali na neho aj európsky zatykač. Spolu s ďalšími dvomi mužmi ho obvinili z úkladnej vraždy podnikateľa Tibora Szúcsa na terase jeho domu v obci Trávnik.

Vražde podnikateľa sa venoval redaktor RTVS Radoslav Šebo:

Pozostatky tela podnikateľa previezol do Maďarska, kde ho potom spoločne zakopali. Zároveň sa neďaleko mesta Pápa snažil zbaviť všetkých dôkazov, vrátane podnikateľovho luxusného auta.

“V obci Tét v Maďarsku nakupoval pohonné látky. Platil dvadsať eurovou bankovkou, ktorá bola pošpinená krvou,“ uviedol riaditeľ Národnej kancelárie vyšetrovania v Budapešti Hiripi Gábor.

Tá ho napokon prezradila. Na čerpacej stanici nakúpil väčšie množstvo pohonných látok, ktoré neskôr použil na podpálenie auta. Stalo sa tak deň po tom, ako polícia začala pátrať po nezvestnom podnikateľovi.

“Tretieho mája sme dostali informáciu, že na poli pri meste Pápa horí auto, ktoré zhorelo do tla. Patrilo hľadanému podnikateľovi. V kufri bol aj 200 litrový oceľový sud,“ dodal riaditeľ Národnej kancelárie vyšetrovania v Budapešti.

Tri obvinené osoby

“Vyšetrovateľ Policajného zboru Národnej kriminálnej agentúry dňa 18.5.2023 vzniesol obvinenie trom osobám za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy spáchaného formou spolupáchateľstva a v prípade tej tretej obvinenej osoby, spáchanej formou účastníctva, a teda ako pomocník“ spresnil riaditeľ NAKA, Odbor Západ, Rudolf Patka.

Sárköziho budú maďarskí policajti vypočúvať. Zvyšní dvaja obvinení sa už nachádzajú vo väzbe. Jeden na Slovensku a druhý v Maďarsku. Vyšetrovanie úkladnej vraždy naďalej pokračuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko