Na hlavný obsah

V žilinskej nemocnici vypadli systémy. Pacientov vyzývajú, aby nechodili, ak nemajú akútne stavy

Nemožno zabezpečiť ani CT či RDG vyšetrenie.

V žilinskej nemocnici vypadli systémy. Pacientov vyzývajú, aby nechodili, ak nemajú akútne stavy
Na snímke Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina. Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V žilinskej nemocnici vo štvrtok (25. 5.) došlo k neočakávanému výpadku celej dátovej sieťovej infraštruktúry, čo znefunkčnilo všetky informačné systémy. Nemožno zabezpečiť ani CT či RDG vyšetrenie.

Upozornila na to Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina na Facebooku. Nemocnica vyzýva, aby ju pacienti nenavštevovali v zmysle poskytnutia odkladnej zdravotnej starostlivosti. Obmedzený je postup aj na urgentnom príjme a pohotovostiach

“Výpadok však spôsobil ťažkosti v základných oblastiach, nemožno zabezpečiť CT ani RDG vyšetrenie, rovnako zlyhal prevod informácií medzi laboratórnym a nemocničným systémom,“ spresnila nemocnica.

“Okamžite sme začali konať a intenzívne realizovať všetky potrebné kroky k nájdeniu zdroja problému, oživeniu štruktúry, ale predovšetkým k zabezpečeniu fungovania nemocnice v rámci poskytovania akútnej zdravotnej starostlivosti,“ uviedla.

Nemocnica prosí všetkých pacientov, aby zvážili návštevu jej urgentného príjmu alebo pohotovosti, ak ich zdravotný stav nie je akútny. “V prípade potreby budú pacienti odklonení do iného zdravotníckeho zariadenia,“ ozrejmila.

Ďalej spresnila, že pôrody sú akútnym stavom a naďalej ostávajú v nemocnici plne zabezpečené. “Ospravedlňujeme sa všetkým pacientom, ktorí dnes navštívili našu nemocnicu a dotkli sa ich vzniknuté obmedzenia. Naši kolegovia robia, čo je v ich silách, možnú dokumentáciu vyhotovujú do tejto chvíle písomne,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny