Na hlavný obsah

Valábik po výhre nad Nórskom: Veľká pochvala pre lídrov

Expert RTVS vyzdvihol pri povinnej výhre nad Nórskom na MS v hokeji 2023 nielen kapitána Mareka Hrivíka.

Valábik po výhre nad Nórskom: Veľká pochvala pre lídrov
Slovenská striedačka Foto: TASR/Martin Baumann

Siedmy zápas slovenskej reprezentácie na MS v hokeji 2023 priniesol konečne radosť na tváre nielen hokejistov, ale aj fanúšikov a expertov RTVS. Po povinnej výhre nad Nórskom 4:1 zverenci Craiga Ramsayho stále môžu pomýšľať na účasť vo štvrťfinále.

Po utrápenom výsledku zápasu proti Slovinsku 1:0, slovenskí hokejisti podali „veľmi solídny výkon“ ako v pozápasovom štúdiu zdôraznil expert RTVS Boris Valábik.

„I keď tí Nóri neskladali zbrane, stále sa snažili a vytvárali si šance, Škorvo (Stanoslav Škorvánek, pozn. red.) nemal veľa roboty. Ale keď nejaké strely boli, boli to šance a on nás zase podržal,“ nezabudol pochváliť výkon brankára Marián Gáborík.

Ako dodal, duel proti Nórsku odohrali slovenskí reprezentanti oveľa lepšie ako predchádzajúce zápasy. „Strelili sme aj ten poistný – štvrtý gól, ktorý bol nezvyčajný, ale dotiahli sme to do víťazného konca. Už musíme iba čakať,“ dodal s tým, že večerný súboj medzi Švajčiarmi a Lotyšmi bude sledovať určite nielen celá slovenská výprava.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Pozitívne hodnotil zápas aj Boris Valábik: „Veľká pochvala pre našich lídrov, na čele s Marekom Hrivíkom, ale aj Cehlárik, Libor Hudáček,…“ Práve pri Liborovi Hudáčkovi, o ktorom viedol spor s Mariánom Gáboríkom v zápase proti Kanade, sa pristavil a vyzdvihol jeho výkon.

„Dnes bol platným hráčom, aj keď nedal gól,“ uviedol s tým, že Hudáček musí zo seba striasť tú ťarchu očakávaní, ktorá mu leží na pleciach. Valábik však verí, že chvíle Libora Hudáčka ešte prídu.

O účasti Slovenska v štvrťfinále rozhodnú doposiaľ nezdolaní Švajčiari, ktorí musia vo večernom zápase naplno bodovať proti Lotyšsku.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport