Na hlavný obsah

Vláda odvolala nominanta OĽANO Jána Marosza z čela Slovenského pozemkového fondu

Návrh na jeho odvolanie dal vláde minister Jozef Bíreš.

Vláda odvolala nominanta OĽANO Jána Marosza z čela Slovenského pozemkového fondu
Na snímke odvolaný generálny riaditeľ Slovenského pozemkového fondu (SPF) Ján Marosz. Foto: TASR/Pavol Zachar

Vláda odvolala nominanta OĽANO Jána Marosza z čela Slovenského pozemkového fondu (SPF). Opozičný Smer mu okrem iného vyčítal personálne zmeny v inštitúcii. Marosz poukazoval na kauzy, ktoré sa diali na pozemkovom fonde za vlád Smeru.

Návrh na odvolanie dal vláde minister Jozef Bíreš. Jána Marosza nahradí doterajší štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Henrich Haščák, ktorý pôsobil v strane Za ľudí. Novým generálnym riaditeľom SPF bude od 1. júna.

“Bohužiaľ, rozhodli sa presne tým spôsobom, ktorý predtým kritizovali. Dali namiesto mňa a pani námestníčky svojich politických nominantov, ktorí nie sú nepopísaným papierom, majú svoju históriu a preto budeme veľmi pozorne sledovať, že či sa nezastaví to naše protikorupčné ťaženie, pokiaľ ide o tie stovky hektárov vyvedenej pôdy na ovocné sady či prebiehajúce trestné konania, ktoré sme popodávali. Budeme pozorne sledovať, že či títo noví štatutári nepoľavia v boji proti korupcii na fonde. Z takého praktického manažérskeho hľadiska môžem vyjadriť nad tým, že teraz ten fond až do volieb zostane istým spôsobom ochromený a paralyzovaný,“ povedal Marosz.

Pozrite si video:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko