Na hlavný obsah

Vyrovnaný a dramatický súboj medzi Nemeckom a Fínskom

Drámu rozhodol osem minút pred koncom fínsky obranca.

Vyrovnaný a dramatický súboj medzi Nemeckom a Fínskom
Fínski hokejisti oslavujú gól v zápase s Nemeckom Foto: SITA

Hokejisti Fínska si na MS v domácom prostredí pripísali prvé tri body do tabuľky základnej A-skupiny. Obhajcovia titulu zdolali v sobotu (13. 5.) v Tampere Nemecko 4:3, keď o ich triumfe v dramatickom súboji rozhodol necelých osem minút pred koncom obranca Mikko Lehtonen.

Dva góly si vo fínskom drese pripísal Sakari Manninen. Nemci majú po dvoch tesných prehrách na bodovom konte nulu.
Fíni nastúpia vo svojom ďalšom stretnutí v skupine proti Švédsku v pondelok (15. 5.) o 19.20 SELČ, Nemcov čaká v ten istý deň o 15.20 h súboj s USA.

Gólové hody a dráma až do konca

Fíni išli po predchádzajúcej prehre s USA do zápasu s imperatívom víťazstva a ich aktivitu korunoval v polovici prvej tretiny gólom z prvej Armia. Ešte do prestávky však vyrovnal Noebels, keď jeho pokus ešte pred brankárom Olkinuorom tečovali brániaci spoluhráči.

Nemcov potom poslal do vedenia v 33. minúte obranca Wissmann strelou od modrej, na jeho zásah však dokázal dvoma gólmi v priebehu 107 sekúnd odpovedať domáci Manninen.

Devätnásť sekúnd pred koncom druhej tretiny vyrovnal v presilovke Peterka a o osude zápasu rozhodla až záverečná dvadsaťminútovka. Hrdinom „Suomi“ sa stal obranca Lehtonen, ktorý v 53. minúte po vyrazenej strele poslal puk do siete – 3:4. Nemci si potom predĺženie nevynútili ani v záverečnej hre bez brankára.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport