Na hlavný obsah

Žena prežila v austrálskom buši päť dní. Zachránila ju fľaša vína

Tú pôvodne niesla svojej mame ako darček.

Žena prežila v austrálskom buši päť dní. Zachránila ju fľaša vína
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Žena, ktorá zablúdila v austrálskej buši, tam prežila päť dní len vďaka tomu, že vypila jedinú fľašu vína, ktorú náhodou mala v aute. O jej nájdení informoval server BBC News.

Lillian Ipová sa minulú nedeľu (30. 4.) vydala na pôvodne krátku cestu hustým bušom v austrálskom štáte Viktória. Po zlom odbočení sa však dostala do slepej uličky a jej vozidlo uviazlo v bahne.

Žena, ktorá bežne alkohol nepije, mala v aute iba fľašu vína, pretože ju plánovala dať ako darček, a pár sladkostí, ale žiadnu vodu. Keď stratila nádej, že ju nájdu živú, napísala svojej rodine list, v ktorom uviedla, že ich miluje.

Po piatich nociach v buši 48-ročnú ženu v piatok (5. 5.) objavila záchranná služba, keď v rámci pátrania nad miestom preletela vrtuľníkom. Ipová bola nájdená asi 60 kilometrov od najbližšieho mesta a pre zdravotné problémy nebola schopná dôjsť ďaleko, takže zostala pri svojom aute. Uviedla polícia štátu Viktória.

„Jediná tekutina, ktorú pri sebe Lillian mala, bola fľaša vína, ktorú kúpila ako darček pre svoju matku. To ju zachránilo,“ povedal seržant policajnej stanice v meste Wodonga Martin Torpey. „Použila zdravý rozum a zostala pri svojom aute a nezablúdila do bušu, čo polícii pomohlo ju nájsť,“ dodal.

Ženu po nájdení previezli do nemocnice, kde ju ošetrili pre dehydratáciu. Už sa však vrátila domov do Melbourne.

„Prvá vec, ktorá ma napadla, bola ‚voda a cigareta‘,“ opísala Ipová serveru 9News Austrália moment, keď ju našli. „Vďaka bohu, že tá policajtka mala cigaretu. Myslela som, že tam zomriem. V piatok sa mi vyplo celé telo,“ uviedla žena a dodala, že „už to chcela vzdať“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet