Na hlavný obsah

Ženu fyzicky napádal, ponižoval ju a vyhrážal sa jej zabitím. Polícia ho obvinila

Mnohé útoky boli za účasti ich maloletej dcéry.

Ženu fyzicky napádal, ponižoval ju a vyhrážal sa jej zabitím. Polícia ho obvinila
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: RTVS

Muž spod Tatier mal dlhodobo týrať svoju družku, v súčasnosti už čelí obvineniu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku obvinil 28-ročného muža zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby.

„Obvinený žil v spoločnej domácnosti so svojou družkou a počas ich spolužitia jej mal dlhodobo spôsobovať psychické a fyzické utrpenie. Ženu neustále fyzicky napádal, vulgárne jej nadával a ponižoval ju, vyhrážal sa jej zabitím, v noci jej neodôvodnene zapínal svetlo v izbe a nútil ju, aby mu pripravovala jedlo. Okrem toho ju často v noci aj vyháňal z domu von,“ priblížila hovorkyňa.

Upozornila, že mnohé tieto ataky boli za účasti ich maloletej dcéry. Žena aj s dieťaťom utekala k svojim príbuzným, kde ju však agresívny muž našiel a opätovne ju fyzicky napádal.

Ligdayová doplnila, že agresora policajná hliadka zadržala v nedeľu (14. 5.) predpoludním a skončil v cele policajného zaistenia.

Polícia aj v tejto súvislosti apeluje na občanov, aby neboli nevšímaví k svojmu okoliu. „Možno obeť potrebuje pomoc, keďže sama si v danej ťažkej situácii pomôcť nevie,“ uzatvára hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko