Na hlavný obsah

Žiaci i profesionálni vizážisti ostrihali, učesali aj nalíčili týrané a opustené matky

V krízovom centre sú staršie ale aj mladé ženy.

Žiaci i profesionálni vizážisti ostrihali, učesali aj nalíčili týrané a opustené matky
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Približne 20 týraných žien, či opustených matiek s deťmi žije v krízovom centre v Košickej Novej Vsi. Niektoré sú tam mesiace, iné už roky. Zmierniť ich ťažké chvíle sa pravidelne usiluje aj Občianske združenie Dobré srdce. Zorganizovalo takzvaný skrášľovací deň.

Žiaci z košickej strednej odbornej školy i profesionálni vizážisti ženy ostrihali, učesali aj nalíčili. Skrášľovanie je pre ne dôležité, dodáva im totiž sebavedomie.

„Chceme tieto ženy trošku pred dňom matiek povzbudiť a priniesť im taký pocit hodnoty ženy v jej kráse a v prirodzenosti,“ uviedla predsedkyňa OZ Dobré srdce Adriana Čurajová.

Skrášľovaciemu dňu sa venovala redaktorka RTVS Nikoleta Ferková:

V krízovom centre sú staršie ale aj mladé ženy. Všetky majú za sebou ťažký príbeh. Skrášľovací deň, im preto pomáha aj psychicky.

„Pred troma rokmi nám niekto podpálil rodinný domček. V tomto krízovom centre už bývam tretí rok, ja a moje tri dcérky,“ uviedla klientka krízového centra Marcela.

“Ta krása a ten pocit nejakej krasy dáva žene určitú hodnotu a tiež určitú sebadôveru. A tým pádom žena môže urobiť aj rôzne rozhodnutia sebavedomejšie a sebaistejšie. A z toho škaredého káčatka vznikne krásna labuť, ktorá sa prejaví,“ dodala hovorkyňa arcidiecéznej charity Košice Silvia Hrabčaková.

Po všetkých úpravách dostali aj nové šaty a krásne lodičky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny