Na hlavný obsah

Žiakov v Banskej Bystrici ohrozujú autá, pri škole chýba chodník. Kolízie sú tam na dennom poriadku

Mesto zatiaľ nevie, ako problém vyrieši.

Základná škola s materskou školou Jána Bakossa v Banskej Bystrici.
Základná škola s materskou školou Jána Bakossa v Banskej Bystrici.Foto: RTVS

Blízko základnej školy v Banskej Bystrici chýba chodník. Rodičia na problém upozorňujú roky, keďže tam denne dochádza ku kolíziám. Riešenie na zvýšenie bezpečnosti mesto zatiaľ nenašlo.

Rodičov detí zo Základnej školy s materskou školou Jána Bakossa na Lazovnej ulici už dlhé roky trápi chýbajúci chodník. Školáci musia na frekventovanom úseku prechádzať popri zaparkovaných autách a zároveň sa vyhýbať protiidúcim vozidlám.

„Vodiči nedávajú pozor, zabáčajú bez smeroviek. Idú dozadu bez toho, aby sa pozreli do zrkadiel, takže je to tu nebezpečné,“ uviedol jeden zo školákov.

Téme sa v regionálnych správach RTVS venoval redaktor Lukáš Urbašík:

„Niektoré vozidlá trčia do vozovky. To znamená, že druhé autá, ktoré idú, sa musia vyhýbať, obchádzajú to a deti sú stále v ohrození,“ myslí si jeden z rodičov diaťaťa, ktoré základnú školu navštevuje.

Na Lazovnej ulici, na ktorej sídli základná aj umelecká škola, existuje podľa rodičov viacero problémov. Okrem chýbajúceho chodníka žiadajú aj zvýšenie bezpečnosti na blízkom priechode pre chodcov.

„Výstavbou nového chodníka by došlo k zrušeniu parkovacích miest, ktoré sa nachádzajú pri základnej umeleckej škole. Preto treba túto lokalitu riešiť komplexne a aj z tohto dôvodu momentálne nepoznáme definitívne rozhodnutie,“ priblížila hovorkyňa mesta Banská Bystrica Dominika Adamovičová.

Žiadosti o vyriešenie situácie mesto registruje už od polovice minulého roka. Mesto Banská Bystrica plánuje na tomto kritickom úseku umiestniť bezpečnostné prvky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny