Na hlavný obsah

Zoskupenie strán okolo Maďarského fóra sa nechce spojiť s Demokratmi

Chcú byť alternatívou pre stredopravého voliča, ktorá sa nespája s predošlými vládami.

Zoskupenie strán okolo Maďarského fóra sa nechce spojiť s Demokratmi
Zľava predseda strany Magyar Fórum - Maďarské fórum Zsolt Simon a predseda strany ODS Pavel Macko. Foto: SITA/Diana Černáková

Zoskupenie strán okolo Maďarského fóra sa nechce spojiť s Demokratmi. Sú však otvorení rokovaniam s Modrými Mikuláša Dzurindu, Mostom-Híd 2023 či Alianciou. Na pondelkovej (22. 5.) tlačovej konferencii o tom informovali predstavitelia zoskupenia Zsolt Simon (Maďarské fórum) a Pavel Macko (ODS).

Chcú byť podľa Simona alternatívou pre stredopravého voliča, ktorá sa nespája s vládami Roberta Fica (Smer-SD) a Eduarda Hegera (Demokrati). „Heger povedal, že ako strana s najvyššími preferenciami chcú rozhodovať o prípadnej volebnej strane, o jej zložení, kampani a chcú postaviť lídra. My sme iného názoru,“ povedal Macko.

Zoskupenie Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana svoj názov meniť nebude. Neplánuje ani spájať sa s inými stranami. Otvorené zostáva, či sa na ich kandidátku niekto pripojí alebo sa oni pripoja na kandidátku k niekomu inému.

„Sme pevne rozhodnutí ísť do týchto volieb s týmto zoskupením, ale nebránime sa odborníkom, ktorí by mohli prísť na našu kandidátku,“ povedal Simon. Dodal, že aktuálne finalizujú volebný program.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko