Na hlavný obsah

Byt v Košiciach podľa susedov niekto úmyselne podpálil. Požiar si vyžiadal jednu obeť

Pred bytovkou sa vraj hádali dvaja ľudia.

Byt po požiari v Košiciach.
Byt po požiari v Košiciach.Foto: TASR/František Iván

Jedna osoba prišla o život a dvoch ľudí v bezvedomí previezli do nemocnice v súvislosti s nedeľným (4. 6.) požiarom bytu v Košiciach. Uviedla to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

Požiar vypukol predpoludním v byte na prízemí na Ulici Slobody. „U jednej osoby, ktorú našli v byte, konštatovali exitus. Dve osoby vyskočili z bytu a skončili v bezvedomí. Či sa nadýchali splodín horenia, alebo o akú príčinu išlo, zatiaľ nie je známe. Previezli ich do nemocnice,“ spresnila.

Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová informovala, že bez známok života našli 67-ročného muža. Do nemocnice previezli dvojicu mužov vo veku 28 a 60 rokov.

„Ostatných ľudí, nachádzajúcich sa v bytoch obytného domu, evakuovali. Policajti miesto udalosti zabezpečili pred vstupom nepovolaných osôb do blízkosti požiaru. V súčasnej dobe sa na mieste nachádza už aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov HaZZ, ktorý vykonáva obhliadku miesta v súčinnosti s Policajným zborom,“ uviedla.

„Požiar je už pod kontrolou a zlikvidovaný. Na mieste bolo päť kusov techniky,“ dodal operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach.

Podľa susedov byt niekto úmyselne zapálil. Ľudia videli, ako sa pred bytovkou dvaja muži hádali a jeden sa druhému vyhrážal, že ho podpáli. V byte sa vraj často popíjal alkohol.

Pozrite si výpovede svedkov požiaru:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny