Na hlavný obsah

Hlas-SD predstavil prvých 40 mien svojej volebnej kandidátky

Na jej čele bude Peter Pellegrini.

Hlas-SD predstavil prvých 40 mien svojej volebnej kandidátky
Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini predstavuje kandidátnu listinu do volieb. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini predstavil v piatok (30. 6) kandidátnu listinu svojej strany do parlamentných volieb, ktoré sa konajú 30. septembra 2023. Na prvom mieste kandidátky bude líder Peter Pellegrini.

Ďalšie štyri miesta obsadili podpredsedovia strany. Druhou je exministerka vnútra Denisa Saková, nasledujú bývalý minister zdravotníctva Richard Raši, poslanec Erik Tomáš a Zuzana Dolinková.

„Tvorba naše kandidátky nebola ovplyvnená nikým zvonku. Písal som ju ako ako predseda sám, ako hovoria stanovy. V závere som ju odkonzultoval s podpredsedami a následne ju jednomyseľne schválilo predsedníctvo naše strany,“ uviedol Pellegrini.

Dodal, že na kandidátke figurujú poslanci Národnej rady SR, 20 členov predsedníctva strany, krajskí predsedovia, niekoľko nových tvárí, ľudia z Dobrej voľby a okresní predsedovia.

V prvej desiatke budú aj poslanec Matúš Šutaj Eštok, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík, bývalý hovorca Združenia miest a obcí Slovenska Michal Kaliňák, predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker a bývalý veľvyslanec SR Peter Kmec.

Zo známych mien je na jedenástom mieste obvinený exminister envirorezortu Peter Žiga či bývala rektorka policajnej akadémie Lucia Kurilovská (23. miesto). Na poslednom – 150. mieste – sa nachádza Pellegriniho bratranec Lukáš Pellegrini.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko