Na hlavný obsah

Kyjev aj Ľvov čelia ďalším ruským útokom, nasadená je protivzdušná obrana

Protiletecký poplach platí aj v mnohých ďalších regiónoch.

Kyjev aj Ľvov čelia ďalším ruským útokom, nasadená je protivzdušná obrana
Budova v Kyjeve, ktorú zasiahla ruská raketa. Foto: TASR/AP

Kyjev aj západoukrajinský Ľvov v noci na utorok (20. 6.) čelia ďalším ruským útokom, v oboch mestách je nasadená protivzdušná obrana. Protiletecký poplach platí aj v mnohých ďalších regiónoch Ukrajiny.

Informujú o tom agentúra Ukrinform a ruskojazyčná verzia BBC. Či si útoky vyžiadali zranených, zatiaľ nie je známe.

Kyjevská vojenská správa obyvateľov metropoly varovala pred nebezpečenstvom útokov bezpilotných lietadiel a vyzvala ich, aby zostali v krytoch, kým nebude poplach zrušený. V meste bolo počuť explózie.

Tie zneli tiež v Ľvove, ktorý sa vzhľadom na svoju polohu zhruba 70 kilometrov od hraníc Poľska terčom ruských útokov stáva výrazne menej často ako ukrajinské hlavné mesto.

„Môžete to všetko počuť veľmi dobre sami. V Ľvove a v regióne dochádza k výbuchom. Zostaňte v kryte, alebo aspoň na chodbe. Je to dôležité!“ citovala rusko-jazyčná verzia BBC výzvu tunajšieho starostu Andrija Sadovyja. Miestne vojenské úrady uviedli, že úder zasiahol „kritickú infraštruktúru“ v meste a spôsobil požiar.

Výbuchy hlásili aj zo Záporožskej oblasti, kde Rusko podľa ukrajinských médií bombardovalo ukrajinské pozície a zasiahlo tiež poľnohospodársky podnik a „obľúbené rekreačné miesto.“ Útoky si tu podľa doterajších údajov nevyžiadali žiadnych zranených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet