Na hlavný obsah

Lídra metalovej skupiny Rammstein vyšetrujú pre obvinenia zo sexuálneho napadnutia

Nemecká kapela v stredu vystúpi v Trenčíne.

Lídra metalovej skupiny Rammstein vyšetrujú pre obvinenia zo sexuálneho napadnutia
Frontman metalovej kapely Rammstein Till Lindemann. Foto: TASR/DPA

Prokuratúra v nemeckej metropole Berlín začala vyšetrovať frontmana skupiny Rammstein, ktorá v stredu (14. 6.) vystupuje na trenčianskom letisku, Tilla Lindemanna v súvislosti s viacerými obvineniami zo sexuálneho napadnutia. Informovala o tom agentúra DPA.

Berlínska prokuratúra začala vyšetrovanie podľa svojej hovorkyne z vlastnej iniciatívy, ako aj „na základe niekoľkých trestných oznámení podaných treťou stranou“, teda osobami, ktoré neboli priamymi účastníkmi údajných deliktov.

Bližšie informácie momentálne nemožno poskytnúť vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a ochranu osobných práv zainteresovaných.

V uplynulých dňoch vznieslo obvinenia voči Lindemannovi – prevažne anonymne – viacero žien. Opisovali situácie, ktoré v minulosti sčasti považovali za desivé.

Mladé ženy mali byť na koncertoch skupiny Rammstein cielene vyberané do tzv. nultého radu (row zero), ktorý sa nachádza bezprostredne pod pódium, a následne pozývané na večierky po koncerte. Podľa vyjadrení niektorých žien dochádzalo na takýchto večierkoch aj k sexu.

Fanúšička z írskeho Dublinu v máji skupinu obvinila, že jej na takomto večierku proti jej vôli podali bližšie neurčené omamné látky, v dôsledku čoho si nič nepamätala a následne si na tele našla modriny a podliatiny. Samotný Lindemann jej mal robiť sexuálne návrhy.

Šesťdesiatročný Lindemann, ktorý je v súčasnosti s kapelou na európskom turné, obvinenia prostredníctvom dvoch berlínskych právnikov v celom rozsahu odmietol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet