Na hlavný obsah

Marek Hamšík po tejto sezóne ukončí svoju aktívnu kariéru

Reprezentačnú kariéru ukončil vlani v novembri.

Marek Hamšík po tejto sezóne ukončí svoju aktívnu kariéru
Slovenský futbalista Marek Hamšík. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský futbalista Marek Hamšík vo štvrtok (1. 6.) ohlásil, že po prebiehajúcej sezóne ukončí aktívnu kariéru. Dlhoročný kapitán národného tímu a držiteľ rekordu v počte reprezentačných zápasov i gólov to oznámil na svojej oficiálnej webstránke.

„Futbal bola moja láska, vášeň a robota, ktorej som vždy odovzdal všetko,“ uviedol Hamšík, ktorý aktuálne pôsobí v tureckom klube Trabzonspor. S ním sa mu vlani podarilo vyhrať prvý ligový titul od roku 1984.

„Ako malý chlapec som sníval iba o tom a predstavoval si, že budem mať raz úspešnú futbalovú kariéru na najvyššej úrovni a do bodky som si to splnil,“ dodal Hamšík. Slovensk futbalista pôsobil aj v Slovane Bratislava, v talianskych kluboch Brescia Calcio a SSC Neapol, v čínskom Daliane či švédskom IFK Göteborg.

Hamšík ukončil profesionálnu kariéru po 19 rokoch. Národný tím viedol ako kapitán na jediných majstrovstvách sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike, kde Slováci senzačne postúpili do osemfinále. Za reprezentáciu vsietil 26 gólov a odohral 136 zápasov.

V Neapole zasa prekonal klubový rekord legendárneho Diega Maradonu v počet gólov. Slovák ich zaznamenal celkovo 121, neskôr ho prekonali Lorenzo Insigne (122) a Dries Mertens (148).

Hamšík je stále rekordér v počte odohraných duelov za SSC (520). S klubom získal aj dva Talianske poháre a jeden Superpohár, s Trabzonsporom získal vlani taktiež Superpohár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport