Na hlavný obsah

Muž sa vo videu vyhrážal smrťou prezidentke, poslancovi NR SR a ich rodinám. Krátko na to ho zadržala polícia

Je podozrivý z trestného činu nebezpečného vyhrážania.

Muž sa vo videu vyhrážal smrťou prezidentke, poslancovi NR SR a ich rodinám. Krátko na to ho zadržala polícia
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: SITA/Diana Černáková

Päťdesiatročný muž sa vo videu vyhrážal smrťou prezidentke, poslancovi NR SR a aj ich rodinám. Polícia ho krátko na to zadržala v trnavskom staničnom parku v Trnave. Je podozrivý z trestného činu nebezpečného vyhrážania. V stredu (7. 6.) o tom informovalo Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave na sociálnej sieti Facebook.

„Video, ktoré sa šíri sociálnymi sieťami, dostali aj trnavskí policajti. Vzápätí nám ho poslali aj viaceré osoby do súkromnej správy nášho policajného facebooku,“ spresnili.

KR PZ v Trnave potvrdilo, že muž, ktorý sa vo videu tri minúty vulgárne vyhrážal smrťou prezidentke, poslancovi NR SR a ich rodinám, bol v utorok (7. 6.) podvečer so súhlasom prokurátora zadržaný policajnými operatívcami.

Podľa polície ide o 50-ročného viac krát súdne trestaného muža, z okresu Pezinok. Mužovi v čase zadržania v dychu namerali do 0,5 promile alkoholu.

“Polícia sa skutkom intenzívne zaoberá, vyhodnocujeme všetky informácie a riziká aj smerom k dotknutým osobám. Muž je podozrivý z trestného činu nebezpečného vyhrážania,“ spresnila.

Polícia na Facebooku pripomenula užívateľom sociálnych sietí, že aj v online priestore sú rovnako trestno-právne zodpovední za to, aké informácie zdieľajú, zverejňujú a dávajú na svoje profily. “Polícia vie aj napriek zdanlivej anonymite vo virtuálnom svete osobu stotožniť a obviniť z trestného činu,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko