Na hlavný obsah

Na obľúbenej turistickej trase pri Rožňave našli obnažené telo mŕtveho muža (†49)

Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie.

Na obľúbenej turistickej trase pri Rožňave našli obnažené telo mŕtveho muža (†49)
Ilustračná snímka - výhľad z Dievčenskej skaly. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na obľúbenej turistickej trase nad obcou Jovice v okrese Rožňava našli telo mŕtveho muža. Miesto je známe ako Dievčenská skala na Silickej planine v Slovenskom krase.

Muž zatiaľ neznámej totožnosti mal ležať priamo na turistickom chodníku v ťažko dostupnom teréne. Po prvotných úkonoch policajtov a príchode obhliadajúceho lekára ho rožňavskí hasiči previezli na dostupné miesto.

„Činnosť hasičov bola v suplovaní znášania osoby z neprístupného terénu, keďže disponujeme technickým vybavením, s ktorým sa to dá vykonať. Cesta, z ktorej sme prevádzali transport, bola v neprístupnom teréne pre bežné cestné vozidlá. Dalo sa tam dostať iba s vozidlom s pohonom všetkých štyroch kolies,“ priblížil veliteľ zásahu Elemér Kerekeš.

Podľa spravodajského portálu tvnoviny.sk išlo o 49-ročného muža, ktorý na sebe nemal oblečenie. Pri sebe mal iba ruksak a svoje veci mal poukladané vedľa seba.

Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová pre TV Markíza uviedla, že aj napriek tomu, že telo osoby našli obnažené, muž na sebe nemal žiadne viditeľné zranenia. Obhliadajúci lekár tak podľa nej po príchode na miesto predbežne vylúčil cudzie zavinenie.

Presnú príčinu smrti odhalí pitva. Policajti začali vo veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny