Na hlavný obsah

Pri chorvátskom Šibeniku sa zrútil maďarský vojenský vrtuľník. Hlásia dve obete

Po treťom členovi posádky pátrajú.

Maďarský vojenský vrtuľník havaroval v stredu (21. 6.) v blízkosti chorvátskeho mesta Šibenik. Podľa neoficiálnych informácii chorvátskej spravodajskej televízie N1 sú na mieste dvaja mŕtvi, tretieho člena posádky stále hľadajú. Informovala o tom agentúra AFP.

Chorvátska armáda uviedla iba to, že vrtuľník nepatril jej. Na prieskum oblasti havárie vyslala lietadlo a helikoptéru.

Podľa zistení N1 patril zrútený vrtuľník maďarskej armáde. V krajine na Jadrane sa zúčastnil cvičenia. Podľa neoficiálnych informácií sa na mieste havárie našli dve telá, po treťom členovi posádky sa pátra, uviedla N1.

Denník Jutarnji list k havárii uviedol, že vrtuľník sa zrejme zachytil o lanovú dráhu nad roklinou. Hneď po dopade začal horieť.

Maďarská prezidentka Katalin Nováková vyjadrila sústrasť pozostalým obetí havárie maďarského vojenského vrtuľníka. Uviedol to server mandiner.hu.

„Úprimnú sústrasť príbuzným vojakov, ktorí zahynuli pri nehode vrtuľníka. Maďarsko stojí pri Vás! Ďakujeme za prácu chorvátskych záchranárskych jednotiek a podporu chorvátskemu prezidentovi (Zoranovi) Milanovičovi, ktorý vyjadril sústrasť telefonicky,“ píše sa vo vyhlásení hlavy štátu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet