Na hlavný obsah

Pri Rimavskej Sobote sa prevrátil vlak, traja ľudia utrpeli zranenia

Železničnú dopravu v úseku prerušili.

Pri Rimavskej Sobote sa prevrátil vlak, traja ľudia utrpeli zranenia
Vykoľajený vlak pri Rimavskej Sobote. Foto: Facebook/Ministerstvo vnútra SR

Na trati medzi obcami Rimavské Zalužany a Kociha v okrese Rimavská Sobota sa vykoľajil a prevrátil vlak. Pri nehode sa ľahko zranili traja cestujúci. Železničnú dopravu v úseku prerušili. Potvrdila to hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

„Dnes o 19.50 h v úseku Rimavská Sobota – Rimavská Baňa došlo k nárazu vlaku do spadnutého stromu v koľaji. Pri náraze došlo k vykoľajeniu a prevráteniu vozňa mimo koľaj. Zamestnanci ŽSR na mieste zistili, že ide o spadnutý strom, ktorý sa nenachádzal pri trati, ale bol zosunutý zo svahu,“ uviedla Achbergerová s tým, že k zosunu stromu mohlo dôjsť vplyvom nepriaznivého počasia.

Ako informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici, vo vlaku sa nachádzalo sedem osôb – päť cestujúcich, rušňovodič a sprievodkyňa. Podľa hovorkyne železníc sa ľahko zranili traja cestujúci.

Pozrite si príspevok zo spravodajstva RTVS:

Na mieste zasahovalo 21 profesionálnych hasičov s ôsmimi kusmi techniky a deväť dobrovoľných hasičov. Pomáhali aj miestni obyvatelia na terénnych vozidlách a traktore.

„Príslušníci HaZZ na mieste zásahu poskytli zraneným osobám prvú predlekársku pomoc, asistovali posádkam zdravotnej záchrannej služby pri ošetrení a transporte zranených osôb k sanitným vozidlám,“ priblížili hasiči.

Železničnú dopravu v úseku prerušili. Na mieste pokračuje odstraňovanie nehodovej udalosti a vyšetrovanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny