Na hlavný obsah

Rumunská prokuratúra obžalovala kontroverzného influencera Andrewa Tatea z obchodovania s ľuďmi

Obvinili aj jeho brata Tristana a ich dve spolupracovníčky.

Rumunská prokuratúra obžalovala kontroverzného influencera Andrewa Tatea z obchodovania s ľuďmi
Na snímke kontroverzný influencer Andrew Tate. Foto: ČTK / AP / Andreea Alexandru

Rumunská prokuratúra v utorok (20. 6.) obžalovala kontroverzného britsko-amerického influencera Andrewa Tatea, jeho brata Tristana a ich dve spolupracovníčky z obchodovania s ľuďmi, znásilnenia a vytvorenia zločineckej skupiny, ktorá sexuálne vykorisťovala ženy. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie prokuratúry pre závažnú trestnú činnosť (DIICOT).

Bratov, ktorí sú držiteľmi amerického aj britského občianstva, zatkli spolu s dvoma Rumunkami na konci minulého roka pre podozrenie, že prinútili sedem žien vytvárať pornografické snímky určené pre spoplatnené webové stránky. Štvorica bola vo väzbe až do 31. marca, keď ju súd prepustil do domáceho väzenia. Všetci obvinení trvajú na svojej nevine.

Andrew Tate bol obžalovaný zo znásilnenia jednej z obetí, zatiaľ čo jeho brat Tristan z podnecovania ďalších osôb k násiliu. Bratia podľa prokuratúry zostanú v domácom väzení neďaleko Bukurešti. Obžalobe čelí tiež dvojica rumunských spolupracovníčok oboch bratov – bývalá policajtka a priateľka Andrewa Tatea.

Proces sa nezačne okamžite

Podľa rumunského práva bude prípad najprv odovzdaný prípravnému senátu. Tu má sudca 60 dní na to, aby preštudoval spis a zabezpečil, že proces bude prebiehať v súlade so zákonom.

Andrew Tate čelí obvineniu zo sexuálneho násilia tiež v Británii. Podľa tamojších úradov sa jeho trestná činnosť odohrávala v rokoch 2013 až 2016, pripomenula agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet