Na hlavný obsah

Rusko opäť útočilo na Kyjev aj Charkov, na celej Ukrajine platí letecký poplach

V Charkovskej oblasti hlásia jednu obeť.

Rusko opäť útočilo na Kyjev aj Charkov, na celej Ukrajine platí letecký poplach
Ľudia ukrývajúci sa pred ruskými náletmi v kyjevskom metre. Foto: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Rusko v noci na utorok (6. 6.) opäť zaútočilo na Kyjev. Podľa miestnych predstaviteľov na mesto namierilo viac ako 20 rakiet, ktoré však zostrelili. Útoky hlásili aj z Charkova. Na celej Ukrajine opäť dočasne platil letecký poplach, informovali agentúry Ukrinform a Reuters.

Vitalij Kličko, starosta ukrajinského hlavného mesta, ktoré sa v posledných týždňoch stalo pravidelne terčom nočných útokov, uviedol, že výbuchy spôsobili údery protivzdušnej obrany na ruské úderné prostriedky. „Všetky sme zostrelili,“ dodal neskôr Serhij Popko, šéf kyjevskej vojenskej správy.

V Charkovskej oblasti hlásia jednu obeť

Aj mesto Charkov a Charkovská oblasť na severovýchode Ukrajiny sa stali v pondelok (5. 6.) neskoro večer terčom ruského raketového útoku, oznámil gubernátor oblasti Oleh Synehubov. Citovali ho portály britskej televízie Sky News a americkej televízie CNN.

Pri útoku zahynula v obytnej časti mesta Balaklija v Charkovskej oblasti jedna osoba a deväť ďalších ľudí utrpelo zranenia, dodal Synehubov. Osobou, ktorá prišla o život, bol 57-ročný muž, spresnila oblastná prokuratúra na sociálnej sieti Telegram. Balaklija sa nachádza v Iziumskom okrese.

Protiletecké sirény zneli v celom Charkove, v Charkovskej oblasti a v ďalších častiach východu Ukrajiny, ako ukázala ukrajinská webová stránka zaznamenávajúca poplachy.
Ruský útok poškodil potrubie pre čpavok (čpavkovod) v Kupianskom okrese v Charkovskej oblasti, informoval tiež Synehubov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet