Na hlavný obsah

Šipoš: Premiér Ódor nezavrhol podmienky OĽANO pre podporu úradníckej vlády

Raši obhajoval, prečo Hlas-SD premiérovi nevysloví dôveru.

Šipoš: Premiér Ódor nezavrhol podmienky OĽANO pre podporu úradníckej vlády
Poslanec Michal Šipoš (OĽANO) a redaktorka RTVS Marta Jančkárová v diskusnej relácii Sobotné dialógy. Foto: RTVS

Podľa šéfa poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša premiér Ľudovít Ódor nezavrhol podmienky hnutia, za ktorých si vedia predstaviť vysloviť dôveru úradníckej vláde. „Nepovedal nie,“ uviedol Šipoš v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Predseda vlády sa v sobotu (3. 6.) na úrade vlády stretol so Šipošom a lídrom hnutia OĽANO Igorom Matovičom.

Zachovanie 200-eurového príspevku na dieťa a vyrokovanie 500-eurovej odmeny pre každého, kto sa zúčastní septembrových predčasných parlamentných volieb, sú dve podmienky, ktoré OĽANO dalo Ódorovi, aby získal ich podporu.

Nezaradený poslanec Richard Raši z mimoparlamentnej strany Hlas-SD, ktorý sa v relácii zúčastnil prostredníctvom rádiomostu z Košíc, povedal, že Matovičova odmena za účasť vo voľbách je formou volebnej korupcie. Je za to, aby sa peniaze použili radšej na adresnú pomoc najohrozenejším skupinám ľudí.

Raši zároveň obhajoval stanovisko Hlasu-SD, že nevyjadria dôveru Ódorovej vláde v Národnej rade (NR) SR. Podľa neho táto vláda dôveru nepotrebuje. Jej úlohou je udržiavať prevádzku štátu a nastoliť pokoj v spoločnosti. Mala by tiež urobiť audit štátu, aby ľudia vedeli, ako na tom Slovensko je.

Navyše argumentoval, že ak by úradnícka vláda podporu parlamentu získala, mohli by si poslanci robiť politickú kampaň na tom, že sa v NR SR budú snažiť odvolávať niekoho z jej členov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko