Na hlavný obsah

Súperi MŠK Žilina a DAC Dunajská Streda v 1. predkole Európskej konferenčnej ligy sú známi

Spartak Trnava začne v 2. predkole, súpera spozná v stredu 21. júna.

Súperi MŠK Žilina a DAC Dunajská Streda v 1. predkole Európskej konferenčnej ligy sú známi
Radosť hráčov MŠK Žilina Foto: TASR

Futbalisti MŠK Žilina sa v 1. predkole Európskej konferenčnej ligy 2023/2024 stretnú s estónskym FC Levadia Tallinn. Druhý slovenský zástupca DAC Dunajská Streda sa v rovnakej fáze súťaže predstaví proti FC Dila Gori z Gruzínska. Rozhodol o tom utorňajší žreb vo švajčiarskom Nyone.

Obaja slovenskí účastníci odohrajú prvé zápasy 13. júla na domácom ihrisku, odvety sú na programe 20. júla.

Víťaz Slovnaft Cupu Spartak Trnava odštartuje v 2. predkole, žreb je na programe v stredu 21. júna. DAC si zabezpečil účasť v EKL vďaka druhému miestu v uplynulom ročníku Fortuna ligy. Žilina sa prebojoval do tretej najvýznamnejšej európskej klubovej súťaže cez baráž.

 Európska futbalová únia (UEFA) rozdelila 60 tímov do šiestich skupín, v každej bolo päť nasadených a päť nenasadených klubov. Dunajská Streda mohla okrem gruzínskeho FC Dila Gori dostať za súpera FK Makedonija (Severné Macedónsko), FK Panevežys (Litva), Honku (Fínsko) alebo Narva Trans (Estónsko), nenasadenej Žiline mohli okrem estónskej Levadie vyžrebovať Rigu (Lotyšsko), KF Shkendija (Severné Macedónsko), Havnar Boltfelag (Faerské ostrovy) alebo Crusaders (Severné Írsko).

       

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport