Na hlavný obsah

Tragédia na futbalovom zápase: Fanúšik spadol z tribúny, na mieste bol mŕtvy

Rozhodca duel predčasne ukončil.

Tragédia na futbalovom zápase: Fanúšik spadol z tribúny, na mieste bol mŕtvy
Policajti a ochrankári na mieste pádu fanúšika, ktorý okamžite zomrel. Foto: TASR/AP

Počas sobotňajšieho (3. 6.) zápasu argentínskej futbalovej Primera Division medzi River Plate a Defensa y Justicia zomrel divák. Duel predčasne ukončili v 27. minúte. Klub River Plate informoval, že jeho fanúšik spadol z vyššej časti tribúny a bol na mieste mŕtvy.

Miestne úrady začali incident vyšetrovať. Domáci klub vydal vyhlásenie, že pri úmrtí nenastala žiadna násilná situácia a fanúšik zomrel po nešťastnom páde. Rozhodca Fernando Rapallini duel ukončil za stavu 0:0 po tom, ako ho informovali o incidente.

River Plate dokončil v marci rekonštrukciu svojho štadióna, trvala dva roky. Jeho kapacita sa zvýšila zo 72-tisíc na 83 200 miest.

V čase nešťastného incidentu bol štadión naplnený na 90 percent kapacity. Po smrti fanúšika všetkých divákov do 30 minút evakuovali. „Deň hlbokého smútku,“ napísalo vedenie River Plate na Twitteri.

Argentínsky futbal zasiahla v uplynulom období vlna násilných incidentov súvisiacich s preplnenými štadiónmi. Od roku 2013 platí v ligových zápasoch zákaz vstupu pre fanúšikov hostí, informovala agentúra DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport