Na hlavný obsah

V Hurghade vylovili žraloka, ktorý zabil ruského muža

Mohlo ísť o tehotnú samicu.

Rybárom sa v piatok (9. 6.) podarilo odchytiť žraloka, ktorý zabil ruského muža neďaleko egyptského mesta Hurghada v Červenom mori. Morskí experti ho teraz skúmajú, aby zistili možný motív útoku, uviedlo egyptské ministerstvo životného prostredia. Správu priniesol spravodajský portál The National News, ktorý sa špecializuje na dianie na Blízkom východe.

Po útoku úrady nariadili na 48 hodín pozastaviť všetky vodné aktivity od piatkového rána na 60-kilometrovom úseku od letoviska El Gouna až na juh k zátoke Soma. Žraloka sa podarilo nájsť neďaleko miesta, kde útočil a za pomoci rybárskeho háku ho vytiahli na súš.

Podľa portálu The National News úradníci uviedli, že pravdepodobne išlo o samicu žraloka, ktorá zrejme hľadala bezpečné miesto na pôrod, keď zaútočila na 24-ročného Rusa.

Obeťou nebol turista, muž mal žiť v Egypte dlhodobo, uviedol to ruský generálny konzulát v Hurghade. Sociálnymi sieťami sa teraz šíria zábery na smrteľný útok žraloka ako aj videá následného vylovenia tohto morského predátora. Na niektorých záberoch je dokonca vidieť, ako neznámy muž žraloka udiera páčidlom.

Vlani po útoku žraloka zomreli dve ženy

Pobrežie Červeného mora je populárna turistická destinácia. Žraloky sa tu vyskytujú bežne, no len zriedka napádajú ľudí. V júli minulého roka pri Hurghade zomreli po útoku žraloka dve ženy. V roku 2018 sa obeťou žraloka stal český turista, v roku 2015 bol obeťou turista z Nemecka.

Počas piatich dní v roku 2010 sa odohralo päť útokov, ktoré si vyžiadali život nemeckého občana a zranili sa pri nich štyria zahraniční turisti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet