Na hlavný obsah

Výstavba kruhového objazdu v Strážskom spôsobila v meste dopravný chaos

Obmedzenia potrvajú štyri mesiace.

Výstavba kruhového objazdu v Strážskom spôsobila v meste dopravný chaos
Výstavba kruhového objazdu v Strážskom. Foto: RTVS

V Strážskom sa začala dlho očakávaná výstavba kruhového objazdu. Prináša však komplikácie. Centrom mesta nemôžu jazdiť kamióny a obchádzkové trasy vedú úzkymi ulicami. Uzávera najviac vyťaženej križovatky spôsobuje dopravný chaos.

Výstavba si od piatka (2. 6.) vyžiadala úplnú uzáveru najfrekventovanejšej križovatky.
Križovatka prepájala tri okresy: michalovský, vranovský a humenský. Dopravu tak presmerovali cez okolité obce a ulice.

Dopravným problémom v Strážskom sa v regionálnych správach venovala redaktorka RTVS Lucia Benetínová:

„V smere Humenné, Vranov, Michalovce cesta vedie cez obec Hriadky. Vozidlá do 12 ton môžu v smere Vranov a Michalovce využívať obchádzku cez Nižný Hrabovec a Trhovište. V smere Michalovce, Humenné cez obec Staré a Zbudzu,“ uviedla PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK Simona Tančáková.

Dodala, že v smere Strážske a Michalovce vedie obchádzka cez Nacinu Ves a v meste Strážske po miestnych komunikáciách cez ulice Družstevná, Obchodná a Pod Hradom.

Úplná uzávera priniesla dopravný kolaps. Účastníci cestnej premávky si nevšímali dopravné označenia. Polícia musela odkláňať kamióny, ktoré mestom nemôžu prejsť. „Hlavne kamiónová doprava nereflektovala dopravné značenie, takže sa nám do mesta nahrnulo viac kamiónov, ktoré museli pokutovať,“ povedal primátor mesta Patrik Magdoško.

Aj miestni obyvatelia si musia zvykať nielen na veľký stavebný ruch, ale aj obchádzkové trasy. Problémy pri prejazde mestom bude aj naďalej regulovať polícia. Dopravné obmedzenia potrvajú štyri mesiace. Dokončenie kruhového objazdu naplánovali na koniec septembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny