Na hlavný obsah

Vzniknúť chce strana Spájame občanov Slovenska. Odovzdala podpisy na svoju registráciu

Jej prioritou má byť zdravotníctvo.

Vzniknúť chce strana Spájame občanov Slovenska. Odovzdala podpisy na svoju registráciu
Na snímke lekár a predseda strany Spájame občanov Slovenska (SOSK) Marian Kollár. Foto: TASR/Jakub Kotian

Vzniknúť chce politická strana Spájame občanov Slovenska so skratkou SOSK. Ministerstvu vnútra (MV) SR odovzdala vyzbieraných takmer 13 000 podpisov potrebných na registráciu. Na štvrtkovej (1. 6.) tlačovej konferencii o tom informoval člen prípravného výboru strany a bývalý šéf lekárskych odborov Marián Kollár.

Prioritou strany bude podľa jeho slov zdravotníctvo, priniesť chce do politiky efektívnosť, spoluprácu a odbornosť.

„Bolo dosť politickej pretvárky, chaosu a nášho prosenia, a rozhodli sme sa aktívne vstúpiť do politiky,“ uviedol Kollár. Poukázal na chaos v politickom, hospodárskom a spoločenskom živote. Strana chce podľa jeho slov bojovať za presadenie riešení a ovplyvnenie vývoja na Slovensku.

Kollár kritizoval aj situáciu okolo výstavby nemocnice na bratislavských Rázsochách. „Súčasné zdravotníctvo nezlepšíme kritikou, ani ponúkaním riešení ľuďom, ktorí nemajú žiadny záujem o to, aby sa naše zdravotníctvo zlepšilo,“ poznamenal.

Hoci považuje za prioritu zdravotníctvo, pracovať chce jeho strana aj na zlepšovaní ďalších sektorov ako ekonomika, hospodárstvo či školstvo. Odborníkov v tíme plánuje vznikajúca strana predstaviť v blízkom čase.

Čo sa týka spájania na politickom spektre, podľa Kollára to nie je žiaden demokratický akt. „Nie je to o tom, aby neprepadávali hlasy. Je to len výtlak jednotlivých eg a persón, ktoré cítia, že by sa nemuseli dostať do parlamentu,“ uviedol. Nevidí za tým snahu zlepšovať situáciu pre občanov. SOSK podľa jeho slov nechce ísť cestou spájania strán, ale spájania občanov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko