Na hlavný obsah

Zrážka vlakov v Indii si vyžiadala najmenej 50 mŕtvych a 300 zranených

Počet obetí pravdepodobne ešte stúpne.

Zrážka vlakov v Indii si vyžiadala najmenej 50 mŕtvych a 300 zranených
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/ AP

Najmenej 50 ľudí v piatok (2. 6.) zahynulo a 300 ďalších so zraneniami previezli do nemocníc, keď sa v indickom štáte Odiša vykoľajili štyri vagóny expresu, ktorý sa zrazil s nákladným vlakom, napísala agentúra Reuters.

Počty obetí a zranených budú podľa indických oficiálnych činiteľov s najväčšou pravdepodobnosťou stúpať. Vo vagónoch stále zostalo uväznených mnoho ďalších ľudí.

Na mieste zasahujú záchranári, ktorí sa snažia dostať k ľuďom uväzneným vo vnútri vagónov a do záchrannej operácie sa zapojilo 60 sanitiek. „Všetkým postihnutým poskytneme maximálnu možnú pomoc,“ uviedol na twitteri indický premiér Naréndra Módí.

„Zdá sa, že zranených je príliš veľa. Zháňame značný počet autobusov, aby previezli zranených do okolitých nemocníc, „napísal na twitteri Pradíp Džena, štátny tajomník Odiši.

Podľa denníka Hindustan Times, k nehode došlo neďaleko železničnej stanice Bahanaga, kde sa s nákladnou súpravou zrazil Coromandel Express. Jeden z vlajkových vlakov indických železníc smeroval zo správneho strediska štátu Bangla Kalkaty do metropoly Tamilnádu Čennaí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet