Na hlavný obsah

Výlet v Tatrách sa skončil tragicky. 37-ročný cyklista vyletel zo zákruty, nehodu neprežil

Pprípadné požitie alkoholických nápojov zistí pitva.

Výlet v Tatrách sa skončil tragicky. 37-ročný cyklista vyletel zo zákruty, nehodu neprežil
Fotografia z miesta činu. Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Cyklovýlet na Sliezsky dom vo Vysokých Tatrách sa skončil tragicky pre 37-ročného muža z Poľska. V utorok (18. 7.) o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove na Facebooku.

V nedeľu (16. 7.) popoludní išiel muž na bicykli po ceste od Sliezskeho domu smerom na obec Tatranská Polianka. “V pravotočivej zákrute vzdialenej prešiel s bicyklom pri brzdení do protismeru a zišiel mimo cestu vľavo v smere svojej jazdy. Následne narazil bicyklom do kríkového porastu a svojím telom do kosodreviny. Pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol,“ spresnila polícia.

Za ním išiel aj 44-ročný poľský cyklista. Ten pri prejazde rovnakej zákruty zišiel pri brzdení mimo vozovku vľavo v smere svojej jazdy a s bicyklom narazil do kríkového porastu. “Pri tomto náraze utrpel zranenie vyžadujúce si jednorazové ošetrenie,“ doplnila polícia. Muž pri dychovej skúške nafúkal viac ako jedno promile. U muža, pre ktorého sa výlet skončil tragicky, bude požitie alkoholických nápojov zisťované až pri pitve.

“Presné príčiny a okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody vyšetrujú popradskí dopravní policajti. Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ dodala polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny