Na hlavný obsah

Exkluzívny rozhovor s Vitalijom Kličkom: Médiá sú dnes možno dôležitejšie ako zbrane

Slovenským médiám poskytol exkluzívny rozhovor.

Exkluzívny rozhovor s Vitalijom Kličkom: Médiá sú dnes možno dôležitejšie ako zbrane
Na snímke je starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Foto: RTVS

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na návšteve Bratislavy poskytol niektorým slovenským médiám, medzi nimi aj RTVS, exkluzívny rozhovor. Spomenul si v ňom na najťažšie momenty od začiatku vojny, hovoril o postavení Kyjeva, ale aj o dôležitosti médií.

Podľa neho Rusko cielene útočí na kritickú infraštruktúru Ukrajiny, a preto vojnu nazýva genocídou. „Snažili sa zničiť naše elektrárne, kritickú infraštruktúru a chceli nás nechať pomrznúť. Nie je to vojna proti armáde. Je to vojna proti celému národu,“ povedal.

I keď sa Rusom nepodarilo obkľúčiť Kyjev, čo chceli urobiť na začiatku vojny, nevylučuje, že by sa o to Kremeľ nepokúsil opäť. Myslí si, že pre Kyjev je pre Rusov stále významným cieľom. Ak by sa tak stalo, povedal, že sú na inváziu pripravení.

Veľký význam počas vojny pripisuje médiám, preto sám poskytuje rozhovory. Objektívne a správne informácie označil za dôležité aj z pohľadu, že ruský prezident Vladimir Putin podľa neho venuje veľkú pozornosť šíreniu falošných správ a dezinformácií. „Dnes sú média možno aj dôležitejšie ako zbrane,“ podotkol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet