Na hlavný obsah

Jednu obeť a niekoľko zranených si vyžiadal útok nožom na západe Nemecka

Podozrivého zadržali.

Jednu obeť a niekoľko zranených si vyžiadal útok nožom na západe Nemecka
Na ilustračnej snímke policajná páska. Foto: TASR/DPA

Jednu obeť a niekoľko zranených si v sobotu (9. 7.) vyžiadal útok nožom v meste Bad Hönningen na západe Nemecka, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra DPA.

Polícia oznámila, že obyvateľom mesta už nehrozí nijaké nebezpečenstvo a že podozrivého zadržali. Úrady v spolkovej krajiny Porýnie-Falcko však neuviedli bližšie informácie o útočníkovi či rozsahu zranení obetí útoku.

Pri druhom incidente v Hamburgu bol taktiež dobodaný na smrť muž. Podľa polície konflikt zahŕňal dvoch mužov, ktorí sa pochytili na dvore obytnej budovy v mestskej časti Heimfeld. Podozrivého aj v tomto prípade zadržali, no polícia neuviedla nijaké bližšie informácie.

V Nemecku prišlo tento rok už k niekoľkým útokom nožom. V máji utrpeli dve školáčky zranenia po tom, čo ich nožom napadol muž so psychickými problémami. Mesiac predtým, v apríli, zase 26-ročný Sýrčan žiadajúci o azyl zranil štyroch ľudí nožom pri útoku v posilňovni v meste Duisburg.

Počet vrážd v Nemecku vlani stúpol na 662 v porovnaní so 643 zaznamenanými rok predtým, vyplýva zo správy Spolkového kriminálneho úradu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko