Na hlavný obsah

Muž obvinený z terorizmu posielal výhražné správy polícii, SIS či na úrad vlády

NAKA ho zadržala na vlakovej stanici v Poprade.

Muž obvinený z terorizmu posielal výhražné správy polícii, SIS či na úrad vlády
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Muž chcel spáchať útok ako na maratóne v Bostone. Polícia ho už zadržala. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol osobe D. P. obvinenie pre spáchanie obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. V stredu (19. 7.) o tom informoval Policajný zbor Slovenskej republiky na Facebooku.

Obvinený mal opakovane zaslať výhražné správy vrcholným bezpečnostným orgánom SR. Okrem iného výhražky smerovali aj polícii, Slovenskej informačnej službe, Úradu špeciálnej prokuratúry či úradu vlády.

„Z obsahu (správ) vyplynula hrozba súvisiaca s možným spáchaním teroristických útokov na území Slovenskej republiky,“ priblížila polícia.

Spôsob prevedenia teroristických útokov obvinený opísal aj nasledujúcimi slovami: “Pravdepodobne zažijete tragické hromadné nešťastie ako na maratóne v Bostone, ibaže len na autobusovej zastávke s vašimi vinnými ratolesťami znásilnenými.“

Vďaka prístupu policajtov z NAKA a Prezídia Policajného zboru (P PZ) v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia P PZ v stredu (18. 7.) osobu hroziacu teroristickým útokom zadržali. Tým sa odvrátila táto hrozba. Viac informácií podľa polície v tejto chvíli nemožno poskytnúť.

Prípadu zadržaného muža podozrivého z terorizmu sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Miriam Hozzová a redaktor Anton Gbur:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko