Na hlavný obsah

Na pohárovú Európu musíme dospieť, pripustil hlavný tréner Dunajskej Stredy Guľa

Reagoval tak na vypadnutie v 1. predkole Európskej konferenčnej ligy.

Na pohárovú Európu musíme dospieť, pripustil hlavný tréner Dunajskej Stredy Guľa
Na snímke tréner DAC Adrián Guľa Foto: TASR

Slovenský futbalový vicemajster FC DAC 1904 Dunajská Streda vypadol už 1. predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL). Vo štvrtkovej odvete na pôde gruzínskeho FC Dila Gori prehral DAC 0:2 a nezužitkoval domáce víťazstvo 2:1. Hlavný tréner Adrián Guľa po zápase uviedol, že jeho tím musí do pohárovej Európy dospieť.

Domáci sa tlačili za gólom od úvodu stretnutia. Najväčšie problémy im robil aktívny Thierry Gale. Po sérii dobrých príležitostí sa gruzínske mužstvo dočkalo v 33. minúte, keď Gale využil dieru v defenzíve Dunajskostredčanov a poslal Gori do vedenia.

Šikovný barbadoský krídelník mal v 38. minúte na kopačke druhý gól, no individuálny prienik cez trojicu brániacich hráčov zakončil strelou do brankára Samuela Petráša.

Inkasovali sme lacný gól

Do polčasu sa pripomenuli aj hostia, ale priamy kop kapitána Zsolta Kalmára vytlačil brankár Jevgenij Kučerenko. „V prvej časti sme boli pasívni, mali sme málo pohybu v pressingu, súper si nás dokázal otvoriť, no Samo Petráš nás podržal. Napriek tomu sme inkasovali lacný gól,“ uviedol pre oficiálnu webstránku DAC hlavný tréner Adrián Guľa.

Z nebezpečnejších šancí sme ho nedostali. Chýbal nám pressing, práca v defenzívnej činnosti, ale aj práca s loptou. Keď už sa naskytol priestor, tak sme boli zbrklí,“ doplnil.

Druhý polčas priniesol vyrovnanejšie dianie. Dunajská Streda sa snažila o vyrovnanie, napokon však inkasovala gól, ktorý znamenal jej koniec v pohárovej Európe. V 85. minúte zabezpečil postup pre Dila Gori strelou spoza šestnástky Brazílčan Alef Santos.

Nič na tom nezmenil ani záverečný nápor tímu zo Žitného ostrova, počas ktorého nastrelil brvno striedajúci Željko Gavrič a vzápätí do žrde mieril sedemnásťročný Zoran Záhradník. „Sme veľmi sklamaní, čo sa týka nepostupu do ďalšieho kola.

Musíme uznať, že Dila Gori bol náročný a kvalitný súper, ale hlavne pri vyššej produktivite z našej strany v druhom polčase hrateľný. Čo sa týka pohárovej Európy, tak musíme dospieť. Zápas jednoznačne vyhodnocujeme ako sklamanie,“ dodal štyridsaťosemročný kouč Dunajskej Stredy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport