Na hlavný obsah

Na stredné Slovensko príde nový investor z Nemecka. Vytvorí stovky pracovných miest

Firma podniká v obalovom priemysle.

Na stredné Slovensko príde nový investor z Nemecka. Vytvorí stovky pracovných miest
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Detve postavia nový montážny závod, do regiónu prinesie nové pracovné miesta. Nemecká firma, ktorá podniká v obalovom priemysle, chce závod vybudovať v rámci priemyselného parku. V budúcnosti ráta aj s jeho ďalším rozširovaním.

Nezamestnanosť v okrese Detva je na úrovni päť percent. Znížiť by ju mal práve nový nemecký investor. „Je to výroba s pridanou hodnotou, čiže potrebujú tam ľudí vzdelaných, odborne zdatných. Takže sme naklonení takejto investícii a veľmi radi ju privítame. Možno nám to vráti aj nejakých ľudí zo zahraničia domov,“ uviedol primátor Detvy Branislav Baran.

Investor plánuje vo fabrike zamestnať v úvodnej fáze 200 ľudí, toto číslo sa však nemusí byť konečné.

Novému investorovi v Detve sa v spravodajstve RTVS venoval redaktor Lukáš Urbašík:

„Pracujeme na tom, aby sa tento závod mohol ešte rozšíriť, aby spoločnosť mohla zamestnať ešte viac ľudí. Aby sa to dalo, aktuálne pracujeme na dohode so štátom o vybudovaní cesty do priemyselného parku, ktorá by mala viesť mimo intravilánu mesta Detva,“ priblížila hovorkyňa Banskobystrického kraja Lenka Štepáneková.

Nemecká spoločnosť ponúkne pracovné miesta na mechanickú a elektrickú montáž v jednozmennej prevádzke.

„V Detve sme našli dobrú zhodu s priemyselným parkom. Ten ponúka popri dostupnosti priestorov prémiovej kvality aj stravovacie, bezpečnostné a ďalšie služby priamo v areáli, ktoré budú prínosom pre efektivitu našej prevádzky,“ uviedol zástupca investora Eckhard Böker.

Podľa primátora by mohla nová spoločnosť začať s výrobou začiatkom budúceho roka, pričom prví zamestnanci by sa mohli zaškoľovať už v septembri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika