Na hlavný obsah

Nemám slov. Neviem, čo čakali, zhodnotil prekvapivé vyvrcholenie 18. etapy Peter Sagan

Predpokladaný súboj šprintérov sa v rovinatej 18. etape nekonal.

Nemám slov. Neviem, čo čakali, zhodnotil prekvapivé vyvrcholenie 18. etapy Peter Sagan
Peter Sagan po 18. etape na Tour de France Foto: RTVS

Po najťažšej etape 110. ročníka Starej dámy čakala na pretekárov rovinatá etapa s finišom v Bourg-en-Bresse. Porciu 185 km zvládol najlepšie Dán Kasper Asgreen. Slovák Peter Sagan bol klasifikovaný na 15. priečke.

Jazdec tímu QuickStep-Soudal si pripísal prvý etapový triumf na podujatí Grand Tour. V cieli 18. etapy dvíhal nad hlavu ruky po tom, čo dotiahol do vydareného konca únik. „Nemám slov. Som aj rád, že vyhral Asgreen, ktorý odišiel už od štartu a že to úniku vydržalo až do konca,“ povedal po 18. etape štábu RTVS prajne Peter Sagan.

Víťaz Asgreen spolu s Abrahamsenom a Campenaertsom sa dostali do úniku hneď po úvodných troch kilometroch. Počas etapy si udržiavali náskok, ktorý sa pohyboval okolo jednej minúty, a tak nič nenasvedčovalo tomu, že únik dotiahnu do želaného výsledku.

K vedúcej trojici sa neskôr pripojil aj Eenkhoornom. Pelotón z náskoku kvarteta postupne skresával, no aj päť tisíc metrov pred cieľovou páskou si držalo dvanásť sekúnd k dobru. Hlavné pole napokon nedokázalo tento drobný rozdiel dotiahnuť a očakávaný súboj najrýchlejších mužov v balíku sa nekonal.

„Predtým, keď boli takéto etapy, tak únik mohol mať aj päťminútový náskok. Dnes mu nechali najviac minútu dvadsať, v kopci ich zišli na 20 sekúnd, tak neviem, čo čakali. Museli čakať, že niekto nastúpi. Z balíku sa k ním pridal ešte jeden jazdec a z troch boli štyria. Vpredu boli veľmi silní ľudia, aj preto im to vydržalo až do cieľa,“ uzavrel sedemnásobný držiteľ zeleného dresu na Tour de France.

Pozrite si rozhovor s Petrom Saganom po 18.etape:

V piatok (21. 7.) je na programe 19. etapa z Moirans-en-Montagne do Poligny dlhá 173 km s rovinatým profilom. Na pretekárov čaká jedna horská prémia 4. kategórie a horská prémia 3. kategórie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport