Na hlavný obsah

Pokúsim sa čo najlepšie zašpurtovať, sľubuje pred rovinatou 18. etapou Peter Sagan

Najťažšia etapa tohto ročníka dala Saganovi poriadne zabrať.

Pokúsim sa čo najlepšie zašpurtovať, sľubuje pred rovinatou 18. etapou Peter Sagan
Peter Sagan máva fanúšikom na svojej poslednej Tour de France 2023. Foto: TASR/AP

Cyklisti na 110. ročníku Tour de France majú za sebou najťažšiu etapu tohtoročných pretekov. Kráľovskú 17. etapu zvládol najrýchlejšie Rakúšan Felix Gall, ktorý doviedol do úspešného konca svoj sólo únik. Slováka Petra Sagana klasifikovali na 136. mieste so stratou 39:03 minút na víťaza.

Etapa s poradovým číslom 17 prinútila cyklistov siahnuť na úplne dno síl. Na trati zo Saint Gervais Mont Blanc do Courchevel dlhej 166 km museli zvládnuť 5 400 výškových metrov a štyri horské prémie.

Náročné horské podmienky si vypýtali svoju daň už po 61 kilometroch, keď sa na prvom kopci rozhodol odstúpiť Nemec Phil Bauhaus, ktorému hrozilo, že do cieľa nepríde v časovom limite.

Ostatných špurtérov časový limit na príchod do cieľa taktiež potrápil, nevynímajúc Petra Sagana. „Som rád, že päťtisíc nastúpaných metrov je za nami. Hneď v prvom kopci sme urobili grupeto, do ďalšieho kopca sme zišli ďalšie grupeto a potom nás ostalo okolo 50 jazdcov. Takto sme šli do posledného kopca,“ priblížil trojnásobný majster sveta.

Vo štvrtok (20. 7.) čaká na pretekárov 19. etapa z Moutiers do Bourg-en-Bresses. Jej rovinatý profil naznačuje, že v závere na seba strhnú najväčšiu pozornosť najrýchlejší muži v pelotóne.

V záverečnom špurte sa chce o slovo prihlásiť aj rodák zo Žiliny. „Uvidíme, pravdepodobne etapa vyvrcholí šprintom. Pokúsim sa čo najlepšie zašprintovať,“ sľubuje víťaz dvanástich etáp na Starej dáme.

Celý rozhovor s Petrom Saganom priamo z dejiska Tour si môžete pozrieť tu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport