Na hlavný obsah

Prípad obvineného advokáta Paru sa vracia do prípravného konania. Súd zamietol sťažnosť

Sťažnosť podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Prípad obvineného advokáta Paru sa vracia do prípravného konania. Súd zamietol sťažnosť
Marek Para. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Prípad obvineného advokáta Mareka Paru sa vracia späť do prípravného konania. Najvyšší súd (NS) SR v utorok (25. 7.) zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o odmietnutí obžaloby.

Dôvodom je zistenie závažných procesných chýb, najmä porušenia práva na obhajobu. Informovala o tom Veronika Marková z tlačového oddelenia NS SR.

„Sťažnosť bola podaná proti uzneseniu ŠTS, ktorým odmietol obžalobu podanú na Mareka Paru a vec vrátil prokurátorovi do prípravného konania z dôvodu zistenia závažných procesných chýb, najmä porušenia práva na obhajobu,“ priblížila Marková.

Na ŠTS obžalobu na Mareka Paru podali pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny v septembri 2022. O jej odmietnutí rozhodol samosudca 30. novembra minulého roka.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila advokáta vlani v apríli za to, že sa mal podieľať na kriminalizácii prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka. Po obvinení Mareka Paru takmer dva mesiace väzobne stíhali. Zadržali ho v rámci akcie s krycím názvom Kaifáš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko