Na hlavný obsah

Prokurátor žiada väzbu pre muža obvineného z brutálnej vraždy v Dubnici nad Váhom

Bezvládne telo obete našla polícia vo štvrtok ráno.

Prokurátor žiada väzbu pre muža obvineného z brutálnej vraždy v Dubnici nad Váhom
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: Facebook/Polícia SR

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic navrhuje väzbu pre Jána M. (36), ktorý čelí obvineniu z úkladnej vraždy v Dubnici nad Váhom. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Zuzana Drobová.

„Špeciálny prokurátor včera (30. 6.) v neskorých večerných hodinách podal na Špecializovaný trestný súd návrh na vzatie obvineného J. M. do väzby, a to z dôvodov útekovej a preventívnej väzby,“ priblížila hovorkyňa.

Dodala, že Ján M. čelí obvineniu za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy spáchaný surovým spôsobom a so sexuálnym motívom.

Vo štvrtok (29. 6.) v ranných hodinách bola zavraždená 39-ročná A. B. z Novej Dubnice pri novej cyklotrase v záhradkárskej oblasti Lieskovec v Dubnici nad Váhom. Podľahla početným sečným zraneniam, páchateľa bezprostredne po skutku zadržala polícia.

Podľa portálu tvnoviny.sk bola obeť matkou dvoch detí. Muž ju mal prenasledovať už od roku 2021, v tejto súvislosti na neho podala aj trestné oznámenie. Muža obvinili, bol aj vo väzbe, no nakoniec skončil v psychiatrickom ústave, odkiaľ ho po piatich mesiacoch prepustili.

Prezidentka Zuzana Čaputová považuje za mimoriadne potrebné vyšetriť okolnosti štvrtkovej vraždy, vrátane postupu príslušných orgánov. Hlava štátu to uviedla na sociálnej sieti. Rozprávala sa o tom aj policajným prezidentom Štefanom Hamranom, ktorý jej potvrdil, že preverujú postup polície, ktorý predchádzal tomuto brutálnemu činu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny