Na hlavný obsah

V ruskom meste došlo k výbuchu. Zasiahla ho pravdepodobne raketa, hlásia zranených

Zničená je obytná budova.

V ruskom meste došlo k výbuchu. Zasiahla ho pravdepodobne raketa, hlásia zranených
Zničené okno na budove po ruskom bombardovaní Kyjeva. Foto: SITA/AP Photo/Alex Babenko

Najmenej 15 ľudí ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu v ruskom meste Taganrog, ležiacom na pobreží Azovského mora približne 50 kilometrov od hraníc s Ukrajinou. K explózii došlo na hlavnom námestí a poškodená je nižšia bytovka. Podľa ruských médií tam dopadla raketa, informuje to tom britská stanica Sky News a agentúry AFP.

Francúzska agentúra píše, že výbuch nastal pri kaviarni. „Údajne tu vybuchla raketa. Na mieste sú záchranári. Nikto nezahynul. Je tu viacero zranených, ku ktorým boli vyslané sanitky,“ vyhlásil gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev na sociálnej platforme Telegram.

Neskôr napísal, že do nemocníc priviezli deväť ľudí, ktorí majú stredne ťažké a ľahšie zranenia. Epicentrum výbuchu sa podľa neho nachádza v areáli múzea. Poškodená je vraj stena múzea, garáže aj priľahlé hospodárske budovy a tiež trojposchodová bytovka.

Sky News na svojom webe uvádza, že medzičasom došlo k výbuchu aj v Samare, ktorá leží hlboko v ruskom vnútrozemí, viac než 500 kilometrov východne od Moskvy. Explóziu hlásili z tamojšej rafinérie. Miestny predstaviteľ uviedol, že pri incidente nikto nezahynul a v rafinérii nie sú ani vážnejšie škody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet